Styresystemet er Tizen – det samme som på Samsungs Smart TV-apparater.

Samsung Smart Monitor M5

Smart Monitor M5 er en vellykket mellomting mellom en Smart TV og en dataskjerm. Perfekt til hjemmekontoret.

av Morten Skeldal Østergaard #Skjerm #Samsung
8.6

Samsung Smart Monitor M5 er en ny og litt merkelig kombinasjon av pc-skjerm, Smart TV og pc. Uansett hva den er, så liker vi den faktisk ganske godt.

Akkurat som en Smart TV, har M5 sine egne innebygde apper, slik at du for eksempel kan se Netflix uten å slå på pc-en. Det følger også med en fjernkontroll i pakken, og det er et uvanlig tilbehør til en pc-skjerm.

Selve monteringen av skjermen er litt plundrete. De aller fleste dataskjermer kan settes sammen ved å klikke sammen delene eller å stramme et par praktiske fingerskruer. Med Smart Monitor M5 må du derimot finne frem en stjernetrekker for å få fot, arm og skjerm til å henge skikkelig sammen. Det kunne vært løst noe mer elegant.

Når skjermen er beregnet på flere bruksområder, ville det også vært fint hvis den kunne skyves opp og ned, alt etter hvordan du sitter foran den. Dessverre må du ta til takke med å vippe den, slik at synsvinkelen blir en annen.

Bildekvaliteten er litt over snittet for skjermer i denne prisklassen. Du får en 27-tommers skjerm med Full HD-oppløsning, og det er det absolutt minste man kan forlange. Bildet er flott i både kontorprogrammer og actionfylte tv-serier. Du får langt fra den samme flotte lysstyrken som i en Samsung QLED-tv, men det er godt nok som en mellomting mellom tv og pc-skjerm som du ser fra en meters avstand.

Lyden fra de integrerte høyttalerne passer egentlig ganske godt til bildet. Du får noe som er brukbart, men lydbildet er ganske flatt, og man griper raskt etter en hodetelefon for å få skikkelig lyd hvis man ser en god film.

Smart Monitor M5 kobles til internett via det trådløse nettet, og har du et abonnement hos Microsoft, kan du også kjøre nettbaserte apper som selskapets kontorpakke Microsoft 365 – med velkjente programmer som Word og Excel.

Samsung Smart Monitor M5 er ikke en skjerm som i seg selv er optimal for noe som helst. Som en allsidig og rimelig løsning for hjemmekontoret, der den kan fungere som både tv og pc-skjerm, kan den likevel være det helt rette valget.

 


+ Rimelig pris

+ Mange muligheter

– Ugrei montering

 

Conclusion

Smart Monitor M5 er en vellykket mellomting mellom en Smart TV og en dataskjerm. Perfekt til hjemmekontoret.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Størrelse
27 tommer
Oppløsning
1920 x 1080 piksler
Kontrast
3000:1
Lysstyrke
250 cd/㎡
Format
16:9
Tilkobling
3 x HDMI
Paneltype
VA
Høyttalere
Ja
Betraktningsvinkel
178°(H)/178°(V)
Strømforbrug
26 watt, 0,5 watt i dvale
Responstid
8 ms
Mål
61,55 x 45,54 x 19,35 cm
Vekt
5 kg