Samsung Space Monitor festes i bordkanten med en innebygd skrutvinge.

Samsung Space Monitor

Samsung Space Monitor er først og fremst interessant på grunn av det smarte opphenget som tar minimalt med plass på skrivebordet.

av Morten Skeldal Østergaard #Skjerm #Samsung
8.5

Denne 31,5-tommers skjermen fra Samsung heter altså Space Monitor – ikke fordi den er beregnet på utenomjordisk bruk, men fordi den sparer plass (space) på skrivebordet.

Skjermen har ingen tradisjonell fot som skal stå på bordet, men i stedet en svært kraftig metallarm som festes til bordplaten med en liten skrutvinge.

Når alt er på plass, henger skjermen rett over kanten av bordplaten, slik at den knapt tar plass på skrivebordet. Har du behov for å flytte skjermen nærmere, kan den både vippes og trekkes så langt frem og ned at underkanten av skjermen hviler på bordet. Det er likevel ikke lett å forstå hva akkurat den stillingen skal være godt for. Skjermen er nemlig ikke berøringsfølsom.

Selve skjermen er faktisk litt middelmådig. Fargegjengivelsen er ikke helt på topp, og betraktningsvinkelen er relativt begrenset. Du skal ikke flytte hodet mye til sidene før fargene får et grålig skjær. Oppløsningen er Ultra HD (3840 x 2160 piksler), og bildet er ekstremt skarpt med god kontrast. Skjermen er mer enn god nok til vanlig kontorarbeid.

Tilkoblingsmulighetene er få og består av én HDMI-port og én mini-DisplayPort. Det følger med en kabel som kombinerer HDMI og strømforsyning, og dermed klarer du deg med bare én ledning. Den passer i et dertil egnet spor på baksiden av armen, og skjermen gir et rent og ryddig inntrykk når den er riktig satt opp. Det er nesten ingen kant på sidene og i overkant av skjermen, så Space Monitor virker faktisk ikke så voldsom som man skulle tro med et skjermareal som dette.

Du kan få bedre bildekvalitet i denne prisklassen, så det er åpenbart at man først og fremst betaler for den unike festeanordningen.


+ Ultra HD-oppløsning

+ Praktisk oppheng

+ Bare én kabel til skjermen

– Bare to skjerminnganger

Conclusion

Samsung Space Monitor er først og fremst interessant på grunn av det smarte opphenget som tar minimalt med plass på skrivebordet.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Størrelse
31,5 tommer
Oppløsning
3840 x 2160 piksler
Kontrast
2500:1
Lysstyrke
200 cd/m²
Format
16:9
Tilkobling
HDMI, Mini DisplayPort
Paneltype
VA
Høyttalere
Nei
Betraktningsvinkel
178 grader/ 178 grader
Strømforbrug
54 watt / 0,3 watt (standby)
Responstid
4 ms
Mål
714,5 x 418,2 x 2,6 mm
Vekt
7,0 kg