Skærmen står meget stabilt på bordet trods sin lette konstruktion.

Shark Gaming SG27240-C

Selv om Shark Gaming SG27240-C er laget spesielt med tanke på dataspill, er den god til det meste – og prisen er også god. Oppløsningen er i underkant.

av Poul Siersbæk #Skjerm #Shark Gaming
8.4

Som du kanskje kan gjette ut fra navnet Shark Gaming, er SG27240-C en skjerm til dataspill. Den 27 tommer store skjermen har en veldig raskt responstid på bare 1 ms og en oppdateringsfrekvens på hele 240 Hz, noe som er flott i denne prisklassen. De gode hastighetene gjorde at vi fikk virkelig imponerende og flytende bevegelser i både spill og film.

Skjermen, som bruker et VA-panel til å vise bildet, fungerer også i de fleste andre sammenhenger. Den har god lysstyrke, og selv om selskapet ikke forteller om skjermens kontrast, opplevde vi den som utmerket og der sort ble gjengitt helt sort. Også fargegjengivelsen er fin i standardinnstillingen med naturlige og klare farger, noe som for eksempel er bra når du jobber med bildebehandling.

Hvis skjermen skal brukes til spill, er det mange gode innstillingsmuligheter for farge- og lysstyrke som du kan justere etter forholdene du sitter i. Siden den dessuten er svakt buet, har du en god betraktningsvinkel som verken påvirker farger eller lysstyrke i kantene på skjermen.

Det er dessverre bare snakk om en Full HD-oppløsning på 1920 x 1080, som er i underkant. Detaljgjengivelsen er nemlig skjermens akilleshæl, der bildene raskt ser pikselerte ut.

Betjeningen er enkel ettersom alle funksjoner styres via en styrespak bak. Menyen er bare på engelsk, men du får gode muligheter til å finjustere fargenyanser, kontrast og lysstyrke. Skjermens HDR-innstilling som løfter detaljene i høylys og skygger, klarer dessuten oppgaven ganske raskt uten at fargene overstyrer.

Designmessig er SG27240-C en pen og enkel skjerm, som til og med bare veier rett rundt 4,9 kilo. Skjermen kan flyttes opp og ned, vippes og vinkles til loddrett posisjon. Den kan imidlertid ikke dreies, men siden skjermen er lett, er den enkel å flytte.

Skjermen har to HDMI-porter og to Display-porter, men til den svært gunstige prisen får du dessverre ingen USB-C-port.


+ Rask skjerm med fine farger

+ Brukervennlig

– Lav oppløsning

Conclusion

Selv om Shark Gaming SG27240-C er laget spesielt med tanke på dataspill, er den god til det meste – og prisen er også god. Oppløsningen er i underkant.

Spesifikasjoner

Merke
Shark Gaming
Størrelse
27"
Oppløsning
1920 x 1080 pixels
Lysstyrke
300 cd/㎡
Format
16:9
Tilkobling
2 x HDMI, 2 x DisplayPort
Paneltype
VA
Høyttalere
2 x 3W
Betraktningsvinkel
178°/ 178°
Strømforbrug
28 watt
Responstid
1 ms
Mål
61,5 x 43,0 x 25,5 cm
Vekt
4,9 kg