Det er enkel tilgang til de mest brukte funksjonene på den lille skjermen.

Brother DCP-J1100DW

En god kontorskriver for deg som har et litt større behov for utskrifter enn gjennomsnittet.

av Morten Skeldal Østergaard #Skriver #Brother
8.0

Blekkpatronene i den nye kontorskriveren fra Brother er så store at man skulle tro de er av typen man fyller selv, men det er de ikke. Hele patronen skal byttes ut når den er tom, men det går lang tid mellom hver gang du behøver å tenke på det.

Den ekstra store patronen med svart blekk har for eksempel en kapasitet på 57,1 milliliter, mens det normale for skrivere i denne prisklassen er 15–20 milliliter. Brother reklamerer med at det er blekk til 6000 utskrifter i de fire patronene som følger med. Skriveren er riktignok ikke blant de raskeste, men så lenge du ikke skal skrive ut veldig mange sider om gangen, har ikke det noen større praktisk betydning.

Utskriftene er som man kan forvente av en kontorskriver i denne klassen. Alt er sylskarpt og detaljrikt. Fargene kunne likevel vært bedre. Selv om hudtoner i bilder virker naturlige, så blir de mørkere delene av bildet litt for lyse. På den annen side er ikke dette noen fotoskriver, men en funksjonell skriver for deg som skriver ut mange dokumenter, og som gjerne vil ha muligheten til å skanne, skrive ut fra telefonen og ta fotokopier.

Det er kort sagt lagt mest vekt på de mange praktiske funksjonene. Det har gått på bekostning av designen, som er litt kjedelig og industrigrå. Men modellen er som sagt praktisk, og det gjelder også bytte av patroner eller ilegging av mer papir, som går raskt og enkelt. Hovedmenyen på skriverskjermen domineres av de tre primærfunksjonene for skanning, kopiering og utskrift, slik at du kommer raskt i gang med den aktuelle oppgaven. Teksten på skjermen er på engelsk, men illustreres av utvetydige ikoner, så det er liten fare for å rote seg bort i de oversiktlige menyene.


+ Store blekkpatroner

+ Mange funksjoner

– Ikke spesielt rask

 

Konklusjon

En god kontorskriver for deg som har et litt større behov for utskrifter enn gjennomsnittet.

Spesifikasjoner

Merke
Brother
Type
Flerbruks blekkskriver
Farve el. S/H
Farve
Papirstørrelse
A4
Oppløsning, skriver
6000 x 1200 DPI
Oppløsning, skanner
2400 x 1200 DPI
Antall blekkpatroner
4
Tilkobling
USB, WiFi
Nettverk
802.11n
Mål
43,5 x 34,1 x 19,5 cm
Papirskuffer
150 ark
Utskrift, A4-foto
2 minutter og 48 sekunder
Utskrift, 10 x 15 cm foto
1 minutt og 11 sekunder