På toppen sidder en arkføder, så printeren automatisk kan scanne op til 50 sider.

Brother MFC-J6959DW

Brother MFC-J6959DW er suveren hvis du har behov for å lage svært brede utskrifter til for eksempel reklamebannere.

av Morten Skeldal Østergaard #Skriver #Brother
8.4

A3-skriveren Brother MFC-J6959DW er for deg som har litt annerledes utskriftsbehov. Den store skriveren kan nemlig skrive ut bannere i en lengde på opptil 270 centimeter.

Det innledende oppsettet av MFC-J6959DW er enkelt – i hvert fall hvis vi ser bort fra manøveren med å få det digre beistet opp på bordet. Deretter hjelper den innebygde skjermen til gjennom hele prosedyren med å installere blekkpatroner og klar­gjøre skriveren. Bannerpapiret installeres i skuffen der det ellers ligger vanlig A4-kopipapir, så den må du tømme først. Deretter skal du rulle på plass papiret manuelt, en øvelse som nok ikke føles særlig elegant, men som fungerer etter hensikten.

Når du skal skrive ut et banner, velger du ganske enkelt lengden fra utskriftsmenyen i Windows, så sørger skriveren selv for å kutte papiret i eksakt riktig lengde med en innebygd papirgiljotin. En rull med 37,5 meter standard skriverpapir for blekkskrivere koster rundt 300 kroner. Den gir papir nok til 13 bannere i den maksimale lengden på 2,7 meter.

Kvaliteten på tekst og grafikk fra MFC-J6959DW er jevn og god. Utskriften på bannere er nesten for detaljert, ettersom man jo normalt ser bannere på litt større avstand.

Vi skrev også ut A4-bilder, men foto­utskrift er ikke skriverens sterkeste side. Fargegjengivelsen er nemlig ikke særlig god, og fotoutskrifter har en tendens til å mangle dybde.

Vil du styre skriveren uten å bruke Windows, for eksempel til å ta en haug med kopier, kan du betjene den direkte på den utmerkede fargeskjermen. Skjermen og de tilhørende knappene kan vippes litt ut, slik at du kan betjene skriveren mens du står.

Når det ikke er en rull med bannerpapir i papirskuffen, har den plass til
hele 500 ark A4-papir. Det tilsvarer en vanlig pakke kopipapir, og det er praktisk å kunne legge inn en hel pakke om gangen. Brother-skriveren har også en ekstra skuff med plass til ytter­ligere 250 ark A3-papir.


+ Skriv ut på bannere

+ Store papirskuffer

– Ikke så god til foto

Conclusion

Brother MFC-J6959DW er suveren hvis du har behov for å lage svært brede utskrifter til for eksempel reklamebannere.

Spesifikasjoner

Merke
Brother
Farve el. S/H
Farve
Papirstørrelse
A3
Oppløsning, skriver
1200 x 4800 DPI
Oppløsning, skanner
1200 x 2400 DPI
Antall blekkpatroner
4
Tilkobling
USB
Nettverk
Wi-Fi
Mål
57,6 x 47,7 x 44,5 cm
Papirskuffer
500 + 250
S/hv-sider per minutt
25