G650 i færd med at gøre det, den er bedst til: at udskrive masser af flotte fotos.

Canon Pixma G650

Pixma G650 utmerker seg med billige og flotte fotoutskrifter. Hvis du skal skrive ut mye tekst, bør du finne en annen skriver.

av Morten Skeldal Østergaard #Skriver #Canon
9.1

Pixma G650 er en fotoskriver med kjempestore blekktanker som bidrar til å holde de løpende utgiftene til blekk nede.

Vi har ikke hatt mulighet til å skrive ut alle de 3800 bildene som Canon sier at blekktankenes innhold rekker til, men hvis antallet stemmer, havner blekkprisen på 20–25 øre per 10 x 15 cm bilde. I tillegg kommer prisen på fotopapir, men det er uansett en svært lav pris for å kunne skrive ut bilder hjemme på sin egen skriver.

Skrivere med blekktanker har vanligvis ikke vært så gode til å skrive ut bilder, men det er Pixma G650. Vi skrev ut en rekke bilder samt vårt eget testark, og vi var svært godt fornøyde med resultatene. Det er gode detaljer i f.eks. bilder av skyer, og fargegjengivelsen er generelt ganske nøyaktig. De røde nyansene er imidlertid litt mørkere enn på referansearket vårt, som er skrevet ut på en mye dyrere skriver med flere farger til rådighet. På den annen side er de mørke områdene i bildene veldig flotte, og vi har sjelden sett sort så ekte som den faktisk er her.

Hovedårsaken til de flotte utskriftene ligger nok i blekket. Skriveren har en rød og en grå tank i tillegg til de vanlige med cyan, magenta, gul og sort, og de ekstra fargene hjelper skriveren med å komme tettere på fargene i originalbildene.

Det tok uvanlig lang tid å skrive ut bilder på Pixma G650. Vi måtte vente i nesten fem minutter før A4-bildet vårt av høyeste kvalitet lå klar i utskuffen. Dette er en av de tregeste blekkskriverne vi har prøvd, men du kan jo bruke tiden til å sitte og glede deg over alle pengene du sparer.

Du må nøye deg med en liten sort/hvitt-skjerm, så du bør være innstilt på å betjene skriverens funksjoner via Canons program til Windows eller den tilsvarende appen på mobiltelefonen. De fungerer heldigvis veldig godt. Det var bare under selve oppsettet av skriveren at vi virkelig savnet en stor, berøringsfølsom skjerm, men Canons app til mobiltelefonen gjorde alt litt enklere. Hele oppsettet tok litt lengre tid enn med en vanlig blekkskriver. Det skyldes først og fremst at skriveren leveres med tomme tanker, så du må snu seks små plastbeholdere på hodet over noen ventiler i skriveren for å få blekket til å renne ned.

Det finnes ingen egen papirskuff i Pix­ma G650, så du må nøye deg med en loddrett papirholder bakerst. Det fungerer utmerket hvis du først og fremst skal skrive ut bilder eller dokumenter i forskjellige formater, men hvis du skriver ut mange tekst-sider på vanlig skriverpapir, blir du nok litt lei av å måtte mate skriveren med nytt papir hele tiden.


+ Rimelige utskrifter

+ Veldig flotte bilder

– Treg

Conclusion

Pixma G650 utmerker seg med billige og flotte fotoutskrifter. Hvis du skal skrive ut mye tekst, bør du finne en annen skriver.

Spesifikasjoner

Merke
Canon
Farve el. S/H
Farve
Papirstørrelse
A4
Oppløsning, skriver
4800 x 1200 DPI
Oppløsning, skanner
600 x 1200 DPI
Antall blekkpatroner
6
Tilkobling
USB
Nettverk
Wi-Fi 4
Mål
44,5 x 34 x 16,7 cm
Papirskuffer
-