Canon Pixma TS3150

Canon Pixma TS3150

TS3150 kan være en løsning hvis du virkelig må snu på hver krone. Har du litt mer å rutte med, anbefaler vi at du finner noe annet.

av Christian Slot #Skriver #Canon
5.2

Før vi kritiserer Pixma TS3150 altfor hardt, skal det sies at den kompakte skriveren koster under 500 kroner. Det er nesten uforskammet billig, særlig med tanke på at den kommer fra Canon, som er kjent for å levere kvalitetsskrivere. Dessverre er det ikke så mye kvalitet over utskriftene fra TS3150. Skriveren klarer seg brukbart så lenge det er snakk om tekstutskrifter. Det gjør den ikke når vi skriver ut i farger.

Det er først og fremst synlige streker på utskriftene, selv etter inspeksjon av de to medfølgende fargepatronene og rens av skriverhodet. I tillegg er det et tydelig gulstikk i utskriftene. Motivene fremstår som skarpe, men mangler kontrast. Karakteren blir ikke bedre av at Pixma TS3150 er ganske langsom – både når det gjelder tekstutskrifter og utskrifter med en kombinasjon av tekst og bilder. Det tar ett minutt og 15 sekunder å skrive ut en enkel tekstside med to bilder – og hele 16,5 minutter å skrive ut ti slike sider. Det holder ikke.

Saken blir ikke bedre av at Canon TS3150 støyer så voldsomt at det forstyrrer folk som sitter i rommet ved siden av. Canon skryter riktignok av at skriveren leverer kantløse utskrifter, men det hjelper ikke stort når det skjer så uendelig langsomt.

Eller hemmes oppsettet av at TS3150 mangler en stor og god skjerm, som det finns på mange konkurrerende modeller. Det er selvfølgelig mulig å få til, men vi måtte få hjelp fra brukerhåndboken for å koble skriveren til det trådløse nettverket. Når det er gjort, er det en enkel sak å skrive ut fra smarttelefonen via Wi-Fi Direct og nettbaserte tjenester som Dropbox.

+ Svært billig

– Uhyre langsom

– Streker og gult fargestikk

Konklusjon

TS3150 kan være en løsning hvis du virkelig må snu på hver krone. Har du litt mer å rutte med, bør du se deg om etter noe annet.

Spesifikasjoner

Merke
Canon
Type
Flerfunksjons blekkskriver
Farve el. S/H
Farge
Papirstørrelse
A4
Oppløsning, skriver
4800 x 1200 dpi
Antall blekkpatroner
2
Nettverk
802.11b/g/n
Mål
43,5 x 31,6 x 14,5 cm
Papirskuffer
60 ark