Klaffen med kontrollpanelet må vippes ut for at skriveren skal ha et sted å legge de ferdige utskriftene.

Canon Pixma TS6250

En allsidig og brukervennlig alt-i-ett-skriver, men mest for deg som har et beskjedent utskriftsbehov.

av #Skriver #Canon
8.6

De små blekkskriverne fra Canon har i bunn og grunn sett like ut i årevis, og Pixma TS6250 holder stilen: En kompakt boks i svart plast der alle papirskuffer og betjeningspanelet kan klappes helt sammen, slik at skriveren tar minimalt med plass når den ikke er i bruk.

I kjent stil er det også lett å komme i gang med Pixma TS6250. Skriveren viser trinn for trinn hvordan du går frem med innstillingene. Skriverhodet blir til og med finkalibrert ved at du først skriver ut en testside som så skal skannes, slik at skriveren kan analysere sin egen utskrift.

Skriveren egner seg best for hjemmebrukere som har behov for mange funksjoner, men som ikke skriver ut store mengder. Hvis du skriver ut mye, blir du raskt lei av å åpne og lukke skuffer, lokk og kontrollpanel. Du må for eksempel vippe opp kontrollpanelet til nesten vannrett stilling for å få lov til å skrive ut. Ellers vil det nemlig dekke åpningen der utskriftene kommer ut. Det er lite praktisk hvis man har skriveren stående på bordet. Da må man nemlig reise seg for se skjermen som brukes til å styre funksjonene.

Papirskuffen har heller ikke særlig stor kapasitet. Hvis du skal skrive ut mange dokumenter, må du altså følge med og mate skriveren med nytt papir når den er tom, og det skjer ofte. Det kan være litt kranglete å få skriveren til å fungere sammen med mobil eller nettbrett, men når det innledende oppsettet er unnagjort, går alt som på skinner.

De tre mest grunnleggende funksjonene Kopier, Skann og Skriv ut tar det det meste av hovedmenyen på den 3 tommer store skjermen, og det er selvforklarende enkelt å bruke skriveren ved å trykke på skjermen og de få knappene til for eksempel å velge mellom svart-hvitt og farge. Alt på skjermen foregår på et lettfattelig og greit norsk.

Inne i skriveren finnes det en ekstra patron med «fotosvart» i tillegg til de vanlige fire blekkpatronene. Skriveren er da også spesielt god til å skrive ut svart-hvitt-bilder og mørke nyanser. Rødlige områder i for eksempel ansikter har derimot en tendens til å bli litt for røde.

Det er gode ekstrafunksjoner som dupleks, det vil si automatisk utskrift på begge sider av arket. Det sparer både tid og penger.


+ Enkel i bruk

+ Gode utskrifter

– Litt kantete design

 

Konklusjon

En allsidig og brukervennlig alt-i-ett-skriver, men mest for deg som har et beskjedent utskriftsbehov.

Spesifikasjoner

Merke
Canon
Type
Flerfunksjons blekkskriver
Farve el. S/H
Farge
Papirstørrelse
A4
Oppløsning, skriver
4.800 x 1.200 DPI
Oppløsning, skanner
2.400 x 1.200 DPI
Antall blekkpatroner
5
Mål
37,2 x 31,5 x 13,9 cm
Papirskuffer
100
Utskrift, A4-foto
2 minutter og 4 sekunder
Utskrift, 10 x 15 cm foto
58 sekunder
Fargesider per minutt
10
S/hv-sider per minutt
15