Test av Epson EcoTank 3750

Epson EcoTank 3750

På EcoTank 3750 kan du etterfylle blekk, slik at du kan skrive ut i årevis.

av #Skriver #Epson
8.5

Den største fordelen med den nye Epson-skriveren, EcoTank 3750, er at man kan etterfylle fylle de fire blekkbeholderne når de er tomme, og deretter skal du kunne skrive ut i gjennomsnitt 140 sider i måneden i tre år, hvis vi skal tro produsenten.

En ny flaske med blekk som fyller tanken helt, koster 99 kroner stykket for farger og 199 kroner for svart blekk. Prisen rettferdiggjør navnet – EcoTank.

EcoTank 3750 er lett å sette opp. Etter fylling av blekktankene, kalibrering på cirka fem minutter og tilkobling av trådløsnt nettverk, er du i gang. Skrivermenyen betjenes av knapper til venstre for skjermen og navigeringen er enkel og intuitiv.

Skriv ut, skann, kopier

Skriverfunksjonen på EcoTank 3750 er tilfredsstillende. Vi skrev ut ti sider tekst på 44,8 sekunder og ti sider med tekst og fargebilder på 2 minutter og 43 sekunder. Det er raskt sammenlignet med de nærmeste konkurrentene.

Selv om Epson har laget skriveren for deg som ønsker å spare penger på blekk, så leverte EcoTank 3750 gode utskrifter når vi skrev ut på Epsons Premium Glossy-fotopapir. Fargene er klare og naturlige, ikke overmettet, men det er antydning til blåstikk i svarthvitt-utskritene, hvis vi ser nøye etter.

Det er opplagt å bruke EcoTank 3750 til å skrive ut for eksempel familiebilder.

Skriv ut fra telefonen

I tillegg til vanlig utskrift kan du også bruke EcoTank 3750 som kopimaskin, hvis du for eksempel trenger flere eksemplarer av en festsang. Alt du gjør er å legge utskriften i boksen på toppen av skriveren eller på glassplaten i midten. Enkelt og enkelt.

Du kan også skrive ut trådløst via WiFi Direct eller Epson iPrint, en app til mobiltelefonen. Dermed kan du skrive ut bilder direkte fra mobilen. Derimot er det ikke mulig å skanne med mobiltelefonen og sende skanningen til utskrift, noe som ville vært ganske opplagt.

Vi synes imidlertid at prisen er i stiveste laget med tanke på at eldre modeller koster halvparten.

 

+ Blekktanker som kan etterfylles
+ Høy utskriftshastighet
– Litt dyr
– Litt blåstikk i svarthvitt bilder

Finn den beste prisen på Epson EcoTank ET-3750 her

Konklusjon

EcoTank 3750 er en velfungerende flerbruksskriver med god driftsøkonomi, men litt høy innkjøpspris.

Spesifikasjoner

Merke
Epson
Type
Flerfunksjons blekkskriver
Farve el. S/H
Farge
Papirstørrelse
Max A4
Oppløsning, skriver
4800 x 1200 DPI
Oppløsning, skanner
1200 DPI x 2400 DPI
Antall blekkpatroner
4
Tilkobling
WiFi, USB, Ethernet, Wi-Fi Direct
Mål
37,5‎ x 34,7 x 23,1 cm
Papirskuffer
150 Ark Standard
Fargesider per minutt
8
S/hv-sider per minutt
15