Du kan tydeligt se hvor meget blæk, der er tilbage i hver enkelt tank.

Epson EcoTank ET-5150

ET-5150 er en allsidig skriver med store blekktanker. Skriveren er bra for både lommeboka og miljøet.

av Morten Skeldal Østergaard #Skriver #Epson
9.0

EcoTank ET-5150 er en seriøs alt-i-ett-skriver fra Epson. Navnet EcoTank avslører at skriveren ikke har tradisjonelle blekkpatroner, men i stedet har den påfyllbare tanker. Det er bedre for både miljøet og lommeboka, og det er faktisk en overkommelig oppgave å fylle tankene. Blekktankene er synlige på framsiden av skriveren, og du fyller dem opp ved å åpne lokket til den tomme tanken og snu en flaske med blekk på hodet ned over ventilen i toppen. Vi klarte manøveren med alle fire tankene uten å få så mye som en dråpe blekk på fingrene.

Du bestemmer selv om du vil styre skriveren fra pc-en eller telefonen, eller om du vil betjene den direkte via den utmerkede berøringsskjermen. Vi var spesielt glade for Epsons mobilapp, som gjorde det enkelt å skrive ut en rekke PDF-filer fra e-postmeldinger. Vi skrev også ut et eget testark til bilder. A4-testbildet vårt kunne ikke helt leve opp til kvaliteten på referanseutskriften fra en vanlig fotoskriver. Bildene hadde et litt flatt uttrykk, men det var likevel ikke verre enn at vi uten nøling kunne henge opp et par bilder på kjøleskapet til offentlig beskuelse.

Utskrift av dokumenter ble gjort i et noenlunde bra tempo og i god kvalitet. Det var ingen synlige streker på ensfarget grafikk i et regneark vi sendte til skriveren.

ET-5150 er egentlig en ganske høy skriver, men den opptar faktisk ikke så mye plass på bordet. Skriveren er faktisk høyere enn den er bred. På rimeligere skrivere blir de utskrevne sidene spyttet ut i en spinkel plastskuff som trekkes ut foran på skriveren, men på ET-5150 lander de på «hylla» midt på skriveren. Det virker litt mer profesjonelt, og så unngår du at utskriftsskuffen tar opp plass på bordet. På toppen sitter det en arkmater som skriveren automatisk trekker inn papir fra når du skal skanne eller kopiere flere ark om gangen. Den fungerer som den skal, og bidrar til å spare mye tid du ellers ville brukt til å åpne og lukke lokket på skriveren. I bunnen kan du trekke ut en skuff med plass til 250 ark i A4-format. Det er en fin størrelse til hjemmebruk, men vær oppmerksom på at det bare er plass til 30 ark i utskuffen, så den må du huske å tømme av og til hvis du skriver ut en stor bunke samtidig.


+  Store blekktanker

+ Romslig papirskuff

– Litt flate bildeutskrifter

 

Conclusion

ET-5150 er en allsidig skriver med store blekktanker. Skriveren er bra for både lommeboka og miljøet.

Spesifikasjoner

Merke
Epson
Farve el. S/H
Farve
Papirstørrelse
A4
Oppløsning, skriver
4800 x 1200 DPI
Oppløsning, skanner
1200 x 2400 DPI
Antall blekkpatroner
4
Tilkobling
USB
Mål
34,6 x 37,5 x 34,7 cm
Papirskuffer
250 ark