Den tre tommer store skjermen gjør det lett å stille inn og bruke den rimelige skriveren.

Epson Expression Home XP-342

Epsons Expression Home XP-342 er en billig multifunktionsprinter til hjemmekontoret. Den leverer fine udskrifter, men er sløv i optrækket.

av #Skriver #Epson
7.9

Koble til strømmen, vent fire minutter, oppgi passordet til det trådløse nettverket – og du er klar til å skrive ut. Det er nesten mer problematisk å pakke ut Epson Expression Home HP-342 enn å gjøre seg ferdig med det grunnleggende oppsettet.

Når den delen er unnagjort, har du en skriver som er rimelig både i innkjøp og drift. Vi har sett skriveren til under 700 kroner, og de fire patronene, som holder til rundt 450 utskrifter, koster cirka 200 kroner stykket. Nå skulle man tro at de lave prisene ville avspeile seg i utskriftskvaliteten, men den er faktisk ganske god.

Utskrifter med grafikk og bilder har snert i fargene og høy kontrast. Det er bare i de aller mørkeste områdene at vi kunne ønsket oss litt mer detaljer og nyanser. Skarpheten er heller ikke på topp, og konturene har lett for å bli litt utvisket. Det gjelder også i tekstutskrifter, der bokstavene til tider virker litt slørete, men kvaliteten er mer enn god nok til prisen.

Tålmodighet er en dyd, og det gjelder i høy grad når du vil skrive ut med XP-342. Særlig grafiske utskrifter tar tid, og det tar over et minutt å skrive ut et enkelt A4-ark. Tekstdokumenter har en vesentlig høyere utskriftstakt på litt over seks sider i minuttet.

Det er også mulig å skrive ut via trådløst nettverk. Det betyr at skriveren ikke trenger mer enn en strømkabel, og dermed kan du plassere den et sted hvor den ikke er i veien. Så lett går det ikke når du vil skanne. Da må du nemlig koble skriveren til pc-en med en USB-kabel. Det er imidlertid bare noe du behøver å bekymre deg om når du skal skanne tekstdokumenter. Bildeskanningen er nemlig for dårlig.

Den øvrige betjeningen går greiere, og den tre tommer store skjermen gjør det lett å endre skriverinnstillingene. Menyene er dessuten på norsk, og det gjør det lettere å finne frem når man vil endre utskriftskvaliteten eller skrive ut direkte fra et minnekort.

 

Den laveste prisen finner du her:
www.prisjakt.no

 

+ Billig
+ Gode bildeutskrifter
+ Enkelt oppsett
– Langsom

Konklusjon

Rimelig skriver med mange funksjoner. Gode utskrifter, men lav hastighet.

Spesifikasjoner

Merke
Epson
Type
Flerbruksskriver
Farve el. S/H
Farge
Papirstørrelse
A4
Oppløsning, skriver
5760 x 1440 DPI
Oppløsning, skanner
1200 x 2400 DPI
Antall blekkpatroner
4
Tonerkapasitet
Ca. 450 sider (XL-patron)
Tilkobling
USB, kortleser
Nettverk
802.11 b/g/n
Mål
39 x 30 x 14,6 cm
Papirskuffer
100 (A4) – 20 (fotopapir)
Utskrift, A4-foto
69 sekunder
Utskrift, 10 x 15 cm foto
130 sekunder
Fargesider per minutt
0,86
S/hv-sider per minutt
6