Skærmen er ikke berøringsfølsom, så du skal bruge knapperne til at styre printeren.

Epson Expression Home XP-4100

Expression Home XP-4100 er en fin, liten skriver hvis du har et beskjedent utskriftsbehov.

av Morten Skeldal Østergaard #Skriver #Epson
7.8

Epson Expression Home XP-4100 er en kompakt skriver som ikke tar opp stort mer benkeplass enn et A4-ark.

Skriveren rager heller ikke så høyt til værs, noe som blant annet skyldes at det bare er plass til 100 ark i papirskuffen. I tillegg til USB kan du også koble til Epsons skriver via trådløst nettverk og Wi-Fi Direct, der du for eksempel har mulighet til å koble telefonen direkte til skriveren via Wi-Fi, uten at de to trenger å være koblet til samme hjemmenettverk. Du kan også bruke Apple AirPrint eller Google Cloud Print til å skrive ut fra telefonen uten å måtte bruke Epsons ellers utmerkede smarttelefonapp.

Dersom du ønsker å styre skriveren uten pc eller telefon, kan du bruke betjeningspanelet og den lille fargeskjermen. Skjermen er ikke berøringsfølsom, så du må bruke de tilsynelatende like knappene på panelet. Her kunne Epson etter vår mening med fordel ha gitt knappene litt farge, slik at de skilte seg mer ut fra hverandre. Det er for eksempel alltid enklere å finne knappen for å avbryte en utskrift øyeblikkelig hvis knappen er rød i stedet for sort/hvit som alle de andre knappene på skriveren.

Teksten er superskarp på trykk fra XP-4100. Vi skrev ut et husholdningsbudsjett med et søylediagram, og her tegnet skriveren noen svært små striper i de ensfargede områdene på søylene. Vi måtte riktignok ha forstørrelsesglass for å se stripene, men de var der.

Skriverens bildeutskrifter er ikke dårlige, men bildene mangler dybde, og hvis vi skulle skrive ut et fint bilde til å henge på veggen i A4-størrelse eller større, ville vi sannsynligvis valgt en dyrere skriver med flere patroner eller bestilt bildet fra en fototjeneste på nettet.

 


+ Tar liten plass på skrivebordet

+ Gode tilkoblingsmuligheter

– Liten papirskuff

Conclusion

Expression Home XP-4100 er en fin, liten skriver hvis du har et beskjedent utskriftsbehov.

Spesifikasjoner

Merke
Epson
Type
Multifunksjonsskriver
Farve el. S/H
Farge
Papirstørrelse
A4
Oppløsning, skriver
5.760 x 1.440 DPI
Oppløsning, skanner
1.200 DPI x 2.400 DPI
Antall blekkpatroner
4
Tilkobling
USB
Nettverk
Wi-Fi 4
Mål
37,5‎ x 30 x 17 cm
Papirskuffer
100 ark
Utskrift, 10 x 15 cm foto
3 minutter og 39 sekunder
S/hv-sider per minutt
15