Den store skærm gør det nemt at betjene printeren.

Epson Expression Photo XP-8600

Epson XP-8600 er en god flerbruksskriver så lenge utskriftsbehovet er begrenset.

av #Skriver #Epson
8.6

Epson XP-8600 er en ny fotoskriver som har en praktisk størrelse og leverer gode utskrifter.

Utskriftskvaliteten skyldes ikke minst at skriveren er utstyrt med hele seks blekkpatroner. I tillegg til svart, gul, magenta og cyan, er det også to lysere utgaver av de to sistnevnte. Fargegjengivelsen i fotoutskrifter er riktignok ikke helt naturtro, men for deg som liker litt ekstra snert i bildene, blir du neppe skuffet over de sterke fargene i feriebildene du skriver ut på XP-8600.

Vi har også sett bedre kontrast enn i utskrifter fra denne skriveren. Det ville ha hjulpet med en ekstra svart fotopatron, men detaljene er likevel gode, også i mørkere deler av bildet. Utskriftsprosessen er for øvrig svært støysvak, så det er ikke noe problem å være i samme rom som skriveren mens den er i bruk.

Midt på fronten av skriveren finner vi en god og berøringsfølsom fargeskjerm på 4,8 tommer. Størrelsen gjør det lett å endre innstillingene når du skal ta fotokopier eller skrive ut bilder fra et SD-kort.

Det er lett å åpne skriveren ved papirstopp. Ved å sette to fingre i hullene på baksiden, kan nesten hele baksiden av skriveren løftes ut, slik at du har fri tilgang til skriverens indre. Vi byttet også blekkpatroner ved å vippe opp hele den øverste delen av skriveren. Det gikk uten problemer ved å følge de pedagogiske anvisningene på skjermen.

XP-8600 tar minimalt med plass på bordet, men lider dessverre av litt tvilsomme designvalg. Lokket på skanneren stikker for eksempel så langt ut at det dekker over den øverste delen av skjermen når den er slått helt ut.

Utskuffen der de ferdige utskriftene havner, rulles ut ved hjelp av en liten motor inne i skriveren. Det er bare å trykke på en knapp på skjermen. Skuffen er imidlertid litt upraktisk plassert ved at den dekker over de nederste papirskuffene for papir som skal inn i skriveren. Skriver man ut mange sider om gangen, blir man litt lei av hele tiden å måtte rulle ut utskuffen.

 


+ Gode fotoutskrifter

+ Stor og god skjerm

– Uegnet til store utskriftsmengder

– Ikke helt vellykket design

Konklusjon

Epson XP-8600 er en god flerbruksskriver så lenge utskriftsbehovet er begrenset.

Spesifikasjoner

Merke
Epson
Type
Flerbruksskriver
Farve el. S/H
Farge
Papirstørrelse
A4
Oppløsning, skriver
5760 x 1440 DPI
Oppløsning, skanner
1200 x 4800 DPI
Antall blekkpatroner
6
Tilkobling
USB
Mål
34,9‎ x 34,0 x 14,2 cm
Papirskuffer
100 ark
Utskrift, 10 x 15 cm foto
14 sekunder
Fargesider per minutt
9
S/hv-sider per minutt
9,5