Epson Expression Photo XP-970

Trenger du en allsidig skriver som fra tid til annen skal bruke til å skrive ut A3-bilder, så er XP-970 en god og kompakt løsning.

av Morten Skeldal Østergaard #Skriver #Epson
8.7

Det behøver ikke å koste en formue å skaffe seg en skriver som kan levere flotte fotoutskrifter i A3-format. Epson XP-970 er et godt eksempel.

Skriveren er ikke så stor som man kanskje skulle tro at den ville være. Den har nemlig ikke plass til en egen papirskuff for A3-papir. Epson kaller selv skriveren for small-in-one i stedet for all-in-one.

Når du skriver ut på A3-papir, må du først starte utskriften på pc-en. Deretter må du vente på at skriveren ber om papir med en melding på sin egen fargeskjerm, før du setter et enkelt ark i papirmateren bak på skriveren.

Det tar i gjennomsnitt 4 minutter og 7 sekunder å skrive ut et bilde i A3-format, men det er verdt å vente. Fotoutskriftene er skarpe og gode, selv om fargene generelt har litt høyere metning enn de du ser på dataskjermen.

Vi skrev først ut et A4-testark, som er lagd spesielt for å avsløre feil og svakheter i fotoutskrifter. Deretter skrev vi ut 12 bilder i A3-størrelse, og da var det slutt på moroa: Skriveren ga beskjed om at det var på tide å bytte en av blekkpatronene, og et blikk i skriverprogrammet i Windows viste at også et par av de andre patronene snart var tomme. Det gjør Epson XP-970 til et temmelig dyrt bekjentskap hvis du skriver ut mange store bilder. Et komplett sett med seks (originale) blekkpatroner koster nemlig nesten 900 kroner.

Hvis du bare skriver ut et bilde i ny og ned og ellers har behov for en skriver med flere funksjoner, er likevel XP-970 et godt valg. Den er lett å bruke takket være den 4,3 tommer store skjermen, og alle funksjoner fra skanning til kopiering fungerer som de skal. I tillegg får du spesialfunksjoner som mulighet til å skrive ut på dvd-plater ved hjelp av en medfølgende holder.


+ Store og gode bilder

+ Mange funksjoner

– Dyr i drift

Conclusion

Trenger du en allsidig skriver som fra tid til annen skal bruke til å skrive ut A3-bilder, så er XP-970 en god og kompakt løsning.

Spesifikasjoner

Merke
Epson
Type
Flerfunksjons blekkskriver
Farve el. S/H
Farge
Papirstørrelse
A3
Oppløsning, skriver
5760 x 1440 DPI
Oppløsning, skanner
1200 DPI x 4800 DPI (horisontalt x vertikalt)
Antall blekkpatroner
6
Tilkobling
USB, trådløst nettverk
Mål
47,9‎ x 35,6 x 14,8 cm
Papirskuffer
100 ark
Utskrift, A4-foto
2 minutter og 38 sekunder
Utskrift, 10 x 15 cm foto
57 sekunder