Den midterste delen av XP-7100 vippes ut automatisk når du slår på skriveren.

Epson XP-7100

Epson XP-7100 en god skriver til generell hjemmebruk, hvis du har et begrenset utskriftsbehov.

av #Skriver #Epson
8.5

Epson XP-7100 er en skriver som forsøker å ri to hester på én gang. Den har nemlig alt du kan ønske deg av funksjoner til en kontorskriver, men i tillegg er den også en ganske brukbar fotoskriver.

Et kompromiss betyr selvfølgelig også at det er noe du må gi avkall på: Epson XP-7100 har først og fremst en forholdsvis liten papirskuff til kontorskriver å være. Skuffen er først og fremst beregnet på å kunne ta mange forskjellige papirformater.

Det finnes til og med en plastplate der du kan legge en cd eller dvd med en overflate egnet for utskrift, hvis du vil gi dvd-en med feriebildene et personlig preg. Den lille papirskuffen betyr imidlertid at du kommer til å trekke skuffen ut og inn av skriveren ganske ofte hvis du skriver ut mange dokumenter.

Fotoutskriftene er bedre enn vi er vant med fra en vanlig kontorskriver. I tillegg til de vanlige blekkpatronene med fargene svart, magenta, cyan og gul, finnes det nemlig også en patron med svart fotoblekk. Vi vet ikke om det er dette som gjør utslaget, men det er i hvert fall overraskende god dybde og kontrast i fotoutskriftene. Ellers kan utskrifter fra billige kontorskrivere ha en tendens til lite detaljer i mørke områder. Slik var det ikke her. Utskriftene kan riktignok ikke måle seg helt med det man får fra en rendyrket fotoskriver, men man må sammenligne utskriftene side ved side for å se forskjell. Det er godt nok for mange.

Du kan skrive ut både fra pc og trådløst fra en smarttelefon. På fronten sitter det også en SD-kortleser og en USB-port, og dermed er det gode muligheter for å skrive ut bilder fra forskjellige kilder.

Øverst på skriveren finnes det en A4-skanner. Det går raskt og enkelt å skanne en side eller ta en kopi takket være den store og berøringsfølsomme skjermen som kan klappes ut på midten av skriveren. Det er imponerende at skriveren kan skanne, skrive ut og kopiere dokumenter på begge sider, til tross for den kompakte størrelsen.

+ Gode utskrifter

– Liten papirskuff

Konklusjon

Epson XP-7100 en god skriver til generell hjemmebruk, hvis du har et begrenset utskriftsbehov.

Spesifikasjoner

Merke
Epson
Type
Flerfunksjons blekkskriver
Farve el. S/H
Farge
Papirstørrelse
A4
Antall blekkpatroner
5
Tilkobling
Wifi, USB
Mål
39 x 33,9 x 18,3 cm
Papirskuffer
30 ark
Utskrift, A4-foto
1 minut og 42 sekunder
Utskrift, 10 x 15 cm foto
48 sekunder