Den flotte LED-skærm er på hele 4,3 tommer.

HP Color LaserJet Pro 4302fdw

Denne laserskriveren er for deg som skriver ut mye, og som derfor vil ha en rask og effektiv skriver.

av Morten Skeldal Østergaard #Skriver #Hewlett Packard (HP)
9.1

HP Color LaserJet Pro 4302fdw er ikke en skriver man skaffer seg for å skrive ut et brev i ny og ne. Derimot er den ypperlig for deg som skriver ut mye, og gjerne i farger.

Når det er sagt, vil vi på ingen måte anbefale å bruke den til fotoutskrifter. Det er til nød mulig å skrive ut bilder for eksempel som en del av en avisartikkel, men bilder som fyller en hel A4-side, blir flate og livløse.

Fotoutskrifter er da heller ikke det skriveren er utviklet for. Hovedformålet er kontorbruk der man skriver ut mye tekst, gjerne illustrert med farge­rik grafikk. Da er utskriftene så skarpe at vi måtte ta frem mikroskopet for å se de aller minste antydningene til ujevne kanter på bokstavene. Det var en tendens til at fargegrafikk fikk en litt blålig tone, men ellers var resultatene særdeles overbevisende.

Skriveren er dessuten utrolig rask. Den brukte bare elleve sekunder på å våkne fra dvale, skrive ut en side med tekst og grafikk, trekke siden inn i skriveren igjen og til slutt skrive ut på baksiden av arket.

Modellen klarer seg også fint i standardøvelsen med utskrift av A4-ark med ren tekst. Da målte vi en hastighet på nesten 30 sider i min­uttet, og da forstår man også poenget med den store utskriftskuffen.

Designen er stilren på grensen til det spartanske. Det er ingen synlige knapper på toppen av skriveren, og det tok oss faktisk litt tid å finne påknappen. Den er nemlig utformet som en smal stripe på fronten av skriveren. All betjening skjer enten via skjermen, det gode Windows-programmet fra HP eller en app på mobilen.

Skjermen er blant de beste vi har sett på en skriver. Den er stor og flott og reagerer raskt på berøring. Bruker­opplevelsen er omtrent som med en kompakt smarttelefon. De mest avanserte funksjonene er gjemt litt unna, og det gjør det lettere å finne grunnleggende funksjoner som kopiering, skanning og utskrift.

Inne i skriveren finner vi fire store toner­kassetter med svart og tre farger. De er allerede installert når du pakker ut skriveren, så oppsettet begrenser seg til å fjerne noen beskyttende plaststrimler fra de mange dekslene og oppgi passordet til det trådløse nettverket, slik at pc og andre enheter finner skriveren på det lokale nettet. Alt i alt er dette en førsteklasses skriver, og det gjenspeiles i prisen.


+ Lynrask

+ Enkel betjening

– Blålig tone i grafikk

Conclusion

Denne laserskriveren er for deg som skriver ut mye, og som derfor vil ha en rask og effektiv skriver.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Type
Laser
Farve el. S/H
Farve
Papirstørrelse
A4
Oppløsning, skriver
600 x 600 DPI
Oppløsning, skanner
1200 DPI
Antall blekkpatroner
4
Tilkobling
USB, Wi-Fi, Ethernet
Mål
43,4 x 42 x 38,4 cm
Papirskuffer
250
S/hv-sider per minutt
29