HP DeskJet 3639

HP DeskJet 3639

HP DeskJet 3639 ville vært en fantastisk skriver hvis det ikke hadde vært for de skjemmende strekene på utskriftene.

av #Skriver #Hewlett Packard (HP)
6.2

Det hjelper lite med mengder av smarte funksjoner hvis ikke utskriften holder mål. Det er spesielt ergerlig at det er så tydelige streker som på utskriftene fra HP DeskJet 3639. Ellers ville dette ha vært en seriøs kandidat den neste gangen jeg skal ut og handle ny skriver til hjemmekontoret.  Fargene på fotoutskriftene er nemlig overraskende naturtro og klare. Også de mørke områdene gjengis på en troverdig måte.

Skåret i gleden er altså de vertikale strekene som skriverhodet tegner på motivene i de ferdige utskriftene. Det er synd. Skriveren koster nemlig bare 500 kroner og er derfor et opplagt valg for folk som skal ha en ny hjemmeskriver som takler alle oppgaver.

Skriveren er imidlertid lett å installere, selv om den ikke er tilgodesett med en stor skjerm. Ellers har nettopp oppsettet vist seg å være en akilleshæl på skrivere uten skjerm. Den medfølgende hurtigguiden tar deg rett inn på en egen hjemmeside for skriveroppsett hos HP, der du raskt kobler skriveren på det trådløse nettverket etter at du har lastet ned et program. Det er lett, det går fort – og det fungerer!

Utskriftshastigheten er derimot ganske sløv, også når man sammenligner med andre modeller i samme prisklasse. Nesten tre og et halvt minutt for ti sider med ren tekst er langsomt. Over syv minutter for ti sider med tekst og bilder er greit nok, men heller ikke mer.

Skriveren har en litt spesiell design med hvite flater og blå paneler som kan minne litt om et romskip fra StarTrek eller lignende. Det er helt greit for meg, men det er sikkert ikke alle som faller for designen. HP DeskJet 3639 kan imidlertid brukes på hjemmekontoret uten å forstyrre folk i rommet ved siden av. Den er faktisk påfallende stillegående under bruk.

Skriveren støtter utskrifter fra smarttelefoner ved hjelp av Wi-Fi Direct og Apple AirPrint.

Konklusjon

HP DeskJet 3639 ville vært en fantastisk skriver hvis det ikke hadde vært for de skjemmende strekene på utskriftene.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)