Scanneren gemmer sig under låget foroven.

HP Envy 6020e

HP Envy 6020e er en god og kompakt kontorskriver, men den er litt vanskelig å betjene og egner seg ikke så godt til utskrift av bilder.

av Morten Skeldal Østergaard #Skriver #Hewlett Packard (HP)
6.9

HP Envy 6020e ser enkel og elegant ut med lav profil og lyse farger. Dessverre er ikke betjeningen like enkel.

Vi forsøkte å fikse startinnstillingene fra en Android-mobil, men vi måtte til slutt gi opp å fullføre oppsettet gjennom HPs app. Vi endte derfor med å slå på pc-en og installere Windowsappen der.

Det var heller ikke helt smertefritt. Skriveren har et støpsel til USB-kabel, men det sitter et klistremerke over som oppfordrer til at du kun bruker Wi-Fitilkoblingen til skriveren. Det endte med å gjøre klargjøringen av skriveren litt vanskeligere enn det egentlig trengte å være.

I front sitter det en håndfull berøringsknapper som du blant annet kan bruke til å ta kopier med. Betjeningen er ikke helt enkel fordi det er ingen tall, piler eller tekst, og noe så enkelt som å øke antall kopier av arket du har lagt i skanneren, krevde en smugtitt i bruksanvisningen. Med andre ord er det lettere å styre skriveren med tilhørende apper til mobilen eller Windows.

Skriveren kan skrive ut bilder hvis du må skrive ut et bilde raskt, men kvaliteten er ikke imponerende. Bildet får et litt flatt uttrykk som skyldes at det bare er to blekkpatroner, og det sorte blekket som brukes til bilder, er det samme som til utskrift av tekst.

Det finnes altså bare to blekkpatroner i skriveren – én med tre farger og én med sort. Det betyr at du må bytte fargepatron relativt ofte hvis du skriver ut mange bilder, fordi skriveren stopper så snart du går tom for bare én av fargene.

Som kontorskriver til utskrift av tekster og fargede diagrammer fungerer skriveren raskt og uten problemer. Utskriftskvaliteten er som den skal, men skriveren fungerer altså ikke like godt til bilder.

Det følger med et halvt års abonnement på HPs Instant Ink-tjeneste, slik at du får skiftet ut tomme blekkpatroner.


+ Instant Ink i et halvt år

+ Perfekt som kontorskriver

– Tungvint betjening

– Kun to blekkpatroner

 

Conclusion

HP Envy 6020e er en god og kompakt kontorskriver, men den er litt vanskelig å betjene og
egner seg ikke så godt til utskrift av bilder.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Type
3-i-én printer
Farve el. S/H
Farve
Papirstørrelse
A4
Oppløsning, skriver
4800 x 1200 DPI
Oppløsning, skanner
1200 DPI
Antall blekkpatroner
2
Tilkobling
USB og Wi-Fi
Nettverk
Wi-Fi 5
Mål
43,25 x 36,11 x 13,21 cm
Papirskuffer
100 ark
Utskrift, A4-foto
3 min. og 17 sek.
Fargesider per minutt
7 sider/min
S/hv-sider per minutt
10 sider/min