Den eneste fysiske knap er powerknappen. Alt andet styres med den berøringsfølsomme skærm.

HP Envy Inspire 7920e

7920e er en kontorskriver med mange gode funksjoner, men vi var litt skuffet over utskriften av svart tekst.

av Morten Skeldal Østergaard #Skriver #Hewlett Packard (HP)
7.0

Envy Inspire 7920e er HPs alternativ til deg som ikke har noe stort utskriftsbehov, men som ønsker en allsidig kontorskriver. 

Skriveren har mange fine funksjoner, særlig med tanke på hvor lite den koster. Den har en utmerket berøringsskjerm som du for eksempel kan bruke til å få skriveren til å kopiere. Vi koblet Envy Inspire 7920e til vårt trådløse nettverk ved å skrive inn passordet på skjermen, og det fungerte uten problemer. Det var heller ingen sak å finne skriveren på nettverket med HPs app for Android-telefoner. Det er en USB-port for pc-tilkobling på baksiden av skriveren, men over porten er det et klistremerke med en melding der du oppfordres til å koble skriveren til det trådløse nettverket i stedet. Det er altså en skriver som først og fremst er ment å være koblet til nettet. Få minutter etter at vi pakket ut skriveren, lå vår første utskrift klar i utskuffen. Dessverre gjør ikke skriveren det så bra i en av de mest sentrale disiplinene: utskrift av vanlig svart tekst. Skrivere skriver i dag ut i så høy oppløsning at vi som regel må bruke forstørrelsesglass for å kunne bedømme kvaliteten på teksten. Slik er det ikke med Envy Inspire 7920e, hvor vi med det blotte øyet kunne se en tydelig, grå skygge rundt bokstaver som burde være helt svarte.

Skriveren kan automatisk trekke papiret inn igjen og skrive ut på begge sider, slik at du sparer litt på utgiftene til papir. På HPs eget fotopapir skrev vi også ut en serie med bilder samt testarkene våre, som er ment å avsløre svakheter ved utskrift av bilder. Bildene var gode nok til at du kunne ha skrevet ut et lite bilde, men ikke av en kvalitet som fikk oss til å ville ramme det inn og henge det opp på veggen. Motivet var skarpt og fint, men fargene manglet liv – og områdene i bildet som skulle vært svarte var nærmere mørkegrå. Det er bare to blekkpatroner i skriveren: en med svart blekk og en med fargene cyan (blå), magenta (rød) og gul. Den kombinerte fargepatronen betyr at du må bytte hele patronen når du går tom for bare én av fargene.

I bunnen finner vi en skuff med plass til opptil 125 A4-ark. Dette tilsvarer en kvart pakke med papir, og skriver du ut mange sider hver måned, kan det være litt kjedelig å måtte fylle på med nytt papir hele tiden. Alt i alt en god skriver til prisen, med mange gode funksjoner og en fin og oversiktlig skjerm.


+ Mange funksjoner

+ Berøringsskjerm

– Kun to patroner

Conclusion

7920e er en kontorskriver med mange gode funksjoner, men vi var litt skuffet over utskriften av svart tekst.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Farve el. S/H
Farve
Papirstørrelse
A4
Oppløsning, skriver
1200 x 1200 dpi
Oppløsning, skanner
1200 x 1200 dpi
Antall blekkpatroner
2
Tilkobling
USB, Wi-Fi
Nettverk
Wi-Fi 5
Mål
46 x 51,125 x 23,3 cm