Test av HP Envy Photo 7830

HP ENVY Photo 7830

HP ENVY Photo er en svært god tre-i-ett-skriver som takler alle hverdagsoppgaver.

av Christian Slot #Skriver #Hewlett Packard (HP)
7.8

HP Envy Photo 7830 er en alt-i-ett-skriver som både kan skrive ut, skanne og fakse, men den er først og fremst en fotoskriver.

Du kan trygt kaste veiledningen. Det går ikke mer enn ti minutter fra du har pakket ut skriveren, satt den opp og til den er fullt kalibrert og klar for utskrift via det trådløse nettet. Det går virkelig som en lek.

Vårt eneste ankepunkt er at berøringsskjermen er litt treg: Den manglende responsen førte ofte til at vi trykket feil i menyene.

For kraftige farger

Vi testet utskrift på HP-fotopapir og med skriveren stilt inn til å skrive i beste kvalitet. Bildene ble skarpe og kontrasten fin, men fargene var altfor kraftige. Det så bra ut ved første øyekast, men vi nærmere ettersyn viste det seg at detaljer gikk tapt:

En rød rose ble for eksempel knallrød, men fargen er så kraftig at skyggene som viser formen på bladene går tapt i fargene.

I tillegg ble hudtonene i et portrett litt for gule. Det gikk forøvrig igjen i svart-hvitt-bilder, som også får et gult fargestikk hvis man betrakter utskriftene med et kritisk blikk.

Utskrift fra telefonen

Til gjengjeld er det lett å styre utskriften fra appen HP Smart. Den gir kontroll over skriverinnstillingene, og du kan også skrive ut bilder fra telefonen, eller direkte fra Facebook. Det er smart og ikke minst lekende lett.

I tillegg er det lett å se, redigere og skrive ut fra minnepinner og SD-kort direkte fra Envy Photo 7830.

Selv om HP Envy Photo 7830 har en stillemodus som gir noe mindre støy, men da blir også skriveren litt langsommere. Behovet er uansett ikke påtrengende. Skriveren er støysvak i utgangspunktet, særlig sammenlignet med flere av konkurrentene.

+ Rask og enkel utskrift
+ Enkelt oppsett
+ Flere ekstrafunksjoner
– For kraftig fargemetning

Konklusjon

ENVY Photo 7830 er perfekt til hjemmekontoret. Den takler alle oppgaver, men fargemetningen er litt forkraftig.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Type
Alt-i-ett
Farve el. S/H
Farge
Papirstørrelse
A4
Oppløsning, skriver
1200 x 1200
Oppløsning, skanner
1200 x 1200
Antall blekkpatroner
2
Tilkobling
USB, Wi-Fi, Bluetooth, Ethernet, SD-kort, HP ePrint, Apple AirPrint, Mopria, DirectPrint
Nettverk
Wi-Fi 802.11b/g/n;1,
Mål
45,3 x 41,0 x 19,3 cm
Papirskuffer
90