Du behøver ikke at trække skinner eller bakker ud for at få plads til de færdige udskrifter. De lægger sig fint i hulrummet under scanneren.

HP LaserJet Pro MFP 4102fdwe

LaserJet Pro MFP 4102fdwe kan raskt spytte ut mange utskrifter i flott kvalitet.

av Morten Skeldal Østergaard #Skriver #Hewlett Packard (HP)
8.7

LaserJet Pro MFP 4102fdwe er først og fremst en skriver for deg som skriver ut mye. Det er en tung og halvdyr laserskriver som kan skrive ut en mengde sort/hvitt-sider på kort tid.

Du må gjennom en omstendelig innstillingsprosess før du kan bruke skriveren. Det er faktisk ikke engang selve skriveren du trenger å bruke tid på å sette opp, for det tar bare noen få minutter. Derimot må du besøke HPs nettside for å aktivere skriveren, og her er det en del ting du må ta stilling til.

Du må blant annet velge om du vil ha et HP Instant Ink-abonnement med levering av ny toner når skriveren holder på å gå tom. Det koster 79 kroner for den billigste løsningen og passer for dem som skriver ut under 200 sider i måneden. Du kan få tre måneders gratis prøveabonnement hvis du har lyst til å se det litt an først.

Når skriveren er ferdig innstilt, er den en velsmurt maskin som bare gjør det den får beskjed om.

Det tok bare seks sekunder fra vi trykket på Skriv ut-knappen i Windows til den første siden lå klar. Når vi skrev ut et dokument med løpende utskrift av flere sider med blandet tekst og grafikk, klarte skriveren hele 41 sider på ett minutt. Du kommer altså ikke til å kjede deg mens du sitter og venter på at denne skriveren skal spytte ut utskrifter. Tallene ligger også nær HPs egne løfter om skriverens hastighet.

Utskriftene er flotte. Bokstavene i teksten er sorte og skarpe, og det er ingen feil eller misfarging på de store, ensartede flatene i f.eks. et kakediagram.

Skriverens funksjoner kan styres med en berøringsfølsom fargeskjerm øverst, men skjermen er litt for liten når du for eksempel skal skrive inn passordet til det trådløse nettverket. I stedet for at du får opp et helt virtuelt tastatur på skjermen, er bokstavene samlet i grupper, så du må trykke to ganger på skjermen for å velge hver eneste bokstav.

Nederst er det en papirskuff til 250 A4-ark, og det er en dokumentmater øverst i tilfelle du må ta kopi av mange dokumenter samtidig. Dette er en skriver som fint kan brukes til en forening eller en ­liten bedrift.


+ Fin utskriftskvalitet

+ Rask

– Tungvint oppsett

Conclusion

LaserJet Pro MFP 4102fdwe kan raskt spytte ut mange utskrifter i flott kvalitet.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Type
Laser
Papirstørrelse
A4
Oppløsning, skriver
600 x 600 dpi
Oppløsning, skanner
1200 x 1200 dpi
Nettverk
Wi-Fi 4
Mål
42 x 39 x 32,3 cm
Papirskuffer
250 sider
S/hv-sider per minutt
41