HP Neverstop Laser MFP 1201n

Denne HP-skriveren har få funksjoner, men er en god løsning hvis du har behov for store mengder med billige svart-hvitt-utskrifter.

av Morten Skeldal Østergaard #Skriver #Hewlett Packard (HP)
7.3

Den nye laserskriveren fra HP heter Neverstop 1201n og gir nærmest uendelig mange billige utskrifter. Du må imidlertid klare deg uten et par funksjoner som finnes i billigere blekkskrivere.

Den største begrensningen er at utskriftene fra 1201n er i svart-hvitt. Dette er altså ikke skriveren for deg som vil skrive ut bilder eller fargerike diagrammer og skjemaer. Kan du ta til takke med svart-hvitt-utskrifter, får du likevel en driftssikker og god liten skriver. Utskriftene er knivskarpe og leveres på løpende bånd med høy hastighet. Dessverre kan ikke skriveren skrive ut automatisk på begge sider av arket.

1201n er den første skriveren vi har testet på lenge som ikke støtter trådløst nettverk. Du må altså koble skriveren til pc-en via USB eller en nettverkskabel. Det gir stabil og problemfri forbindelse, men det hadde vært fint å ha muligheten til å bruke trådløse nettverk.

Når skriveren er koblet til, kan du bruke den utmerkede HP-appen til Windows 10 til å styre skriveren. Appen kan ta seg av både utskrift og skanning, og alt er brukervennlig og oversiktlig presentert. Du kan også styre skriveren med de få knappene og den lille svart-hvitt-skjermen øverst på kabinettet. Skjermen er imidlertid så liten at den ikke egner seg for stort annet enn å ta en rask fotokopi.

Ved siden av skuffen der utskriftene kommer ut, sitter et lite gummideksel. Skyver du det til side, finner du et påfyllingshull for toner. Du slipper altså å bytte ut en del av skriveren hver gang du slipper opp for toner. Vi har sett påfyllingssett med toner til cirka 2500 sider for 183 kroner, så driftsutgiftene er ekstremt lave. Skriveren er langt fra den billigste vi har testet, men skriver du ut mange tekstsider, sparer du inn den litt høyere innkjøpsprisen på lavere driftskostnader.


+ Rimelig i drift

+ Lite plasskrevende

– Få funksjoner

Conclusion

Denne HP-skriveren har få funksjoner, men er en god løsning hvis du har behov for store mengder med billige svart-hvitt-utskrifter.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Type
Laserprinter
Farve el. S/H
S/H
Papirstørrelse
A4
Oppløsning, skriver
600 x 600 DPI
Oppløsning, skanner
600 DPI
Tilkobling
USB
Nettverk
Kabel
Mål
380,5 x 385 x 521 mm
Papirskuffer
150 ark
S/hv-sider per minutt
21