HP OfficeJet Pro 7720

HP OfficeJet Pro 7720

Effektiv flerbruksskriver fra HP.

av Morten Skeldal Østergaard #Skriver #Hewlett Packard (HP)
7.7

HP OfficeJet Pro 7720 er en ny, allsidig og rimelig skriver til hjemmekontoret – ikke minst med tanke på at den skriver ut i opptil A3-format.

Skriveroppsettet er særdeles brukervennlig, og det tok ikke mer enn fem minutter før skriveren var klar til bruk. Det var bare å fjerne et stykke blå teip og montere fire blekkpatroner.

Deretter koblet vi skriveren til nettverket, slik at vi kunne skrive ut trådløst fra en bærbar pc. Det gikk helt fint uten annen veiledning enn den skriveren gir i form av en trinn for trinn-veiviser på den lille skjermen. Den berøringsfølsomme skjermen er god når man er ute etter informasjon, men kan være litt plundrete å betjene når man skal treffe små felt, for eksempel bokstaver på et skjermtastatur, med fingertuppene.

Først skrev vi ut bilder på fotopapir i høy kvalitet. Fotoutskriftene hadde en tendens til å bli så fargesterke at bildene virket unaturlige. Særlig grønne områder som gressplener, har lett for å bli altfor knallgrønne.

Manglene som fotoskriver oppveies heldigvis av skriverens evner til å utføre vanlige kontoroppgaver. Det tar for eksempel bare åtte sekunder å ta en god fotokopi av et ark med tekst og farget grafikk. Skanning og utskrift av tekstdokumenter fungerte også fint, selv om store, ensfargede flater har lett for å bli skjemmet av svake, horisontale streker over arket. Ellers virket alt skarpt og fint.

Det finnes mange forskjellige muligheter for å skrive ut og skanne med denne flerbruksmaskinen. Du kan for eksempel skanne og sende siden til en epostadresse eller en mappe på Google Disk. Det går både raskt og enkelt. Når du først du har lagret epostadressen i skriveren, er det faktisk nok med et par trykk på skjermen for å sende siden du har lagt på glassplaten i skanneren.

Når du skal skrive ut, kan du gjøre det via kabel eller trådløst nettverk. Vi valgte det siste, og det fungerte raskt og problemfritt. Skriveren har sin egen epostadresse som du kan sende dokumenter til, slik at de ligger ferdig skrevet ut når du kommer hjem. Det er vanskelig å tenke seg en situasjon hvor det vil være en avgjørende fordel, men det er selvfølgelig fint å ha muligheten.

Skriveren har også integrert faksmodem. Det kunne HP vurdere å fjerne, og heller kutte noen kroner av prisen.

OfficeJet Pro 7720 er en god skriver til hjemmekontoret.

 

Forhandler og pris:

www.prisjakt.no

 

+ Fire blekkpatroner

+ Mange funksjoner

+ Enkelt oppsett

– Voldsomt fargerike fotoutskrifter

Konklusjon

Den nye flerbruksskriveren fra HP gjør det lett å utføre alle tenkelige utskriftsoppgaver på hjemmekontoret, men fotoutskriftene kunne vært bedre.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Type
Flerfunksjonsskriver /blekkskriver
Farve el. S/H
Farge
Papirstørrelse
Opptil A3
Oppløsning, skriver
4800 x 1200 dpi
Oppløsning, skanner
Opptil 1200 x 1200 dpi
Antall blekkpatroner
4
Tilkobling
Apple AirPrint™, HP ePrint, Wireless direct print, Mopria og Google Cloud Print
Nettverk
802.11n
Mål
58,4 x 44,5 x 30,7 cm
Papirskuffer
250 ark
Utskrift, A4-foto
1 minutt og 12 sekunder
Utskrift, 10 x 15 cm foto
39 sekunder