Der er ingen skærm på printeren, så det er nemmest at styre den fra pc'en eller telefonen.

HP Smart Tank 5107

HP Smart Tank 5107 er en fin printer til hjemmekontoret, men den egner sig ikke så godt til udskrivning af fotos.

av Morten Skeldal Østergaard #Skriver #Hewlett Packard (HP)
8.1

Smart Tank 5107 er ikke noen spesielt imponerende skriver, men den gjør det den skal og er billig både i innkjøp og når det gjelder driftsutgifter til det ellers kostbare blekket. Vi har testet en del skrivere med blekktank, men Smart Tank 5107 er den hittil billigste.

Den lave blekkprisen skyldes at Smart Tank 5107 har fire store tanker som du kan etterfylle selv, i stedet for å kjøpe dyre engangspatroner. En flaske med svart blekk til 6000 sider koster 174 kroner, og det får blekkprisen helt ned på under tre øre per side (i svart-hvitt). Det er til å leve med. Vi fylte tankene med de medfølgende blekkbeholderne uten å søle en dråpe, og skriveren var klar til bruk etter fem minutters problemfritt oppsett.

Vi skrev ut tekst og grafikk, og både kvalitet og utskriftshastighet var ganske tilfredsstillende. Det er ingen striper i store, ensartede fargeflater, som vi fra tid til annen ser fra billige skrivere. Vi prøvde også å skrive ut bilder på HP’s eget fotopapir, men resultatet overbeviste ikke. Skriveren ga fra seg en del støy og brukte nesten et kvarter på et fargefoto i A4-format. Det ferdige bildet virket ganske flatt i fargene, og særlig mørke nyanser hadde lett for å flyte sammen.

Smart Tank 5107 fungerer kort sagt best som hverdagsskriver på hjemmekontoret. A4-skanneren i lokket er god å ha til å kopiere og skanne dokumenter til pc eller mobil via den utmerkede HP-appen for Android og iPhone.


+ Billig att köpa

+ Låga bläckkostnader

– Inte så bra för fotoutskrifter

Conclusion

HP Smart Tank 5107 er en fin printer til hjemmekontoret, men den egner sig ikke så godt til udskrivning af fotos.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Type
Skriver
Farve el. S/H
Farve
Papirstørrelse
A4
Oppløsning, skriver
4800 x 1200 dpi
Oppløsning, skanner
1200 x 1200 dpi
Antall blekkpatroner
4
Tilkobling
USB, Wi-Fi
Mål
43,5 x 36,2 x 15,7 cm
Papirskuffer
Nej
S/hv-sider per minutt
10