HP Smart Tank Plus 570

En HP-skriver for deg som har et stort og variert utskriftsbehov. Da gir de store blekktankene lave driftsutgifter.

av Morten Skeldal Østergaard #Skriver #Hewlett Packard (HP)
7.8

Smart Tank Plus 570 er navnet på en ny blekkskriver fra HP, og den er av typen der du selv må fylle tankene med blekk. Det følger med fire blekkflasker med fargene cyan, magenta, gul og svart. Dessuten får du en ekstra flaske med svart blekk, slik at du holder det gående i lang tid hvis du bare skriver ut tekstdokumenter. Med et volum på 135 milliliter er flaskene med svart dessuten nesten dobbelt så store som flaskene med farget blekk, som bare inneholder 70 milliliter.

Det er en enkel sak å fylle blekktankene. Flaskene er utstyrt med en liten ventil som presses ned over en dertil egnet åpning i blekktanken i skriveren. Deretter renner blekket ned i tanken av seg selv, eventuelt med et lett trykk på flasken. Vi klarte å fylle alle de fire tankene uten å søle en dråpe verken på oss selv eller noe annet. Det er også en smart og praktisk detalj at man kan se nivået i blekktankene gjennom fronten på skriveren. På den måten er man aldri i tvil om hvor mye blekk man har igjen.

Når skriveren først er installert og klar til bruk, oppdager man imidlertid at man må kvitte seg med en ikke ubetydelig mengde plast som har vært brukt til emballasje og transportsikring. Det er normalt ikke noe vi biter oss merke i, men i dette tilfellet var mengden påfallende stor, blant annet på grunn av de fire blekkflaskene som både er pakket inn i hver sine plastposer og viklet inn i en halv teiprull. Vi oppfordrer herved HP til å tenke litt mer på miljøet neste gang!

Lett å komme i gang

Det er enkelt å komme i gang med bruken av skriveren. Hele oppsettet foregår på norsk og er pedagogisk bygd opp.

Det gjelder også menyene på den gode skriverskjermen.

HP leverer også en god og gjennomarbeidet app til både Android og iPhone/iPad. I den er det lett å finne frem blant de mange funksjonene man forventer å finne i en ny flerbruksskriver. Vi hadde ingen problemer med å koble telefonen trådløst til skriveren, og  alle skriverfunksjonene kan styres fra mobil-appen. Du kan for eksempel skanne et dokument direkte til telefonen via det trådløse nettet.

Kvalitetsmessig ligger utskriftene fra Smart Tank Plus 570 litt under de beste skriverne i denne prisklassen, men de beste skriverne har ofte litt høyere driftsutgifter og har heller ikke innebygd skanner, som du finner i denne. Har du behov for å skrive ut både bilder og tekst, er Smart Tank Plus 570 et utmerket kompromiss.

Det beste ved skriveren er utvilsomt de forholdsvis lave driftsutgiftene. En flaske blekk til rundt 250 kroner er ifølge HP nok til cirka 8000 utskrifter. Du bør imidlertid ha et relativt stort utskriftsbehov for å få fullt utbytte av de totale kostnadene. HP anbefaler skriveren for brukere som skriver ut mellom 400 og 800 sider i måneden.

 


+ God utskriftskvalitet

+ Lave omkostninger

– Urimelig mye plastsøppel

Conclusion

En HP-skriver for deg som har et stort og variert utskriftsbehov. Da gir de store blekktankene lave driftsutgifter.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Type
Alt-i-ett-skriver
Farve el. S/H
Farge
Papirstørrelse
A4
Oppløsning, skriver
4800 x 1200 DPI
Oppløsning, skanner
1200 DPI
Antall blekkpatroner
4
Tilkobling
USB
Nettverk
802.11n
Mål
449 x 373 x 198 mm
Papirskuffer
100 ark
Fargesider per minutt
5
S/hv-sider per minutt
11