HP Sprocket Select

Dette er først og fremst et produkt for deg som vil skrive ut bilder med det samme, uansett hvor du er.

av Morten Skeldal Østergaard #Skriver #Hewlett Packard (HP)
7.5

HP Sprocket Select er skriveren for deg som legger større vekt på å kunne skrive ut når og hvor som helst enn på at utskriftene skal ha topp kvalitet.

Miniskriveren har et litt mindre fotavtrykk enn en gjennomsnittsmobil, så du kan faktisk ha den på innerlommen. Den har også oppladbart batteri, og dermed er den svært fleksibel når du er på farten.

Det er enkelt å pare telefon og skriver ved hjelp av HP-appen, som finnes for Android og iOS. Deretter må du bare trykke et par ganger på skjermen for å skrive ut et bilde.

Sprocket Select gir fra seg en høy, skurrende lyd når den skriver ut, og vi trodde faktisk at noe var alvorlig galt. Det var det ikke, og bildet var ferdig skrevet ut etter cirka et minutt.

Utskriftskvaliteten er ikke direkte overveldende. Fargegjengivelsen er dårligere enn i de billigste blekkskriverne vi har testet, og lyse hudtoner blir nesten helt hvite.

Dermed blir nok skriveren mest en gimmick. Det er morsomt å kunne bruke mobilen som et slags Polaroid-kamera der du har et papirbilde mellom hendene etter et minutts tid. Baksiden er papiret er dessuten selvklebende, som et klistremerke.

Det er bare én størrelse på bildene, som passer i en lommebok. Skriveren tar ti ark om gangen og er enkel å mate. Alt du må gjøre er å løfte av topplokket og legge inn en ny pakke papir. Sett på lokket igjen, så kan du skrive ut bilder av hjertens lyst.

Det spesielle papiret til Sprocket Select koster over seks kroner stykket. Til gjengjeld ligger fargene i selve papiret og aktiveres ved hjelp av varme. Du slipper altså å bruke penger på blekkpatroner.

Du kan gjøre mindre endringer i bildene fra skriver-appen. Det finnes blant annet fargefiltre og mulighet for å legge inn en bildetekst eller fargerike ikoner før du trykker på utskriftsikonet.

Ladeledningen benytter den gamle Micro-USB-standarden. Det er litt dumt på et produkt som skal brukes med dagens mobiltelefoner, der de fleste holder seg til USB-C eller Lightning.


+ Enkel i bruk

+ Papirbilder på et blunk

– Laber bildekvalitet

– Utdatert USB-standard

Conclusion

Dette er først og fremst et produkt for deg som vil skrive ut bilder med det samme, uansett hvor du er.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Type
Miniskriver
Farve el. S/H
Farve
Papirstørrelse
87 x 58 mm
Oppløsning, skriver
321 x 600 DPI
Tilkobling
Bluetooth
Mål
13 x 8,8 x 1,75 cm
Papirskuffer
10 ark