Det tager kun lidt et over et minut at udskrive et billede fra din telefon.

HP Sprocket Studio

Bærbar skriver med morsomme funksjoner, men bildekvaliteten kunne vært bedre.

av Morten Skeldal Østergaard #Skriver #Hewlett Packard (HP)
7.4

Små og bærbare skrivere er i vinden for tiden. Særlig unge mennesker har tatt til seg muligheten til å skrive ut bilder fra telefonen så snart de har tatt dem.

HP Sprocket Studio er en av de beste skriverne vi har testet i denne kategorien. Den skriver ut bilder fra iOS-enheter eller Android ved hjelp av den spesielle Sprocket-appen. Du kan også skrive ut fra pc via Bluetooth, men skriveren er først og fremst beregnet på å brukes sammen med smarttelefon-appen.

Sprocket-appen finner skriveren på et blunk ved hjelp av Bluetooth, og dermed er du klar til å skrive ut bilder fra telefonen.

Appen har også enkle bildebehandlingsfunksjoner du kan bruke før du skriver ut bildene. Du kan blant annet sette inn clipart som festhatter eller korte tekster i bildene. Det er lett å friske opp bildene litt ved å dra i elementene og gjøre dem større eller mindre ved å knipe eller spre fingrene.

Når bildet er som du vil ha det, er det bare å trykke på utskriftsknappen i midten. Utskriften starter etter noen sekunder og tar 1–2 minutter. Det er interessant å følge med på prosessen, mens skriveren trekker papiret frem og tilbake og legger på én farge om gangen. Langsomt kommer motivet til syne, til alle fargelagene er på plass. Det minner litt om fremkalling i mørkerommet, for dem av våre kjære lesere som husker det.

Bildene måler 10 x 15 cm – verken mer eller mindre, men papiret er faktisk litt lengre. Det er en hvit kant på begge sider av de avlange bildene, men dem kan du rive av langs en perforert linje, så er bildet klart.

Vi sammenligner gjerne utskrifter fra nye skrivere med referanseutskrifter fra noen av de beste fotoskriverne vi har testet, men det var ikke nødvendig for å se at bildekvaliteten fra Sprocket Studio kunne vært bedre. Fargene var ikke helt de samme som på originalbildet på telefonen. Det var mest tydelig i ansikter, som fikk en litt annen farge. Heller ikke oppløsning og skarphet er det beste vi har sett, og utskriften fra Sprocket Studio kan ikke måle seg med kvaliteten fra en blekkskriver i samme prisklasse.

Skriveren har likevel noe for seg. Først og fremst fordi den er lett å ta med. Den må riktignok få strøm fra en stikkontakt, men du kan også kjøpe et batteri, slik at du blir 100 prosent mobil.

Sprocket Studio benytter dessuten en spesiell utskriftsteknikk som kalles dye sub, som bruker fargebånd i stedet for blekkpatroner. Derfor bør du heller ikke tenke på at du ikke bruker skriveren så ofte. Du slipper nemlig problemer med tette blekkdyser, som fra tid til annen oppstår i blekkskrivere. Papir og fargebånd fås kjøpt en samlet pakke med 80 bilder for cirka 300 kroner, men det følger i det minste med 10 bilder når du kjøper skriveren, slik at du har litt å starte med.

Sprocket har en spesiell funksjon som gjør det mulig å skrive ut stillbilder fra en video på telefonen. Når du deretter holder telefonkameraet mot bildet du har skrevet ut, vil Sprocket-appen legge videoen over papiret, slik at det ser ut som om utskriften er «levende» når du ser den på skjermen. Det er en ganske vellykket funksjon, og hvis du for eksempel legger ut en video på Facebook, kan folk du gir papirbildet til, bruke samme funksjon med Sprocket-appen. Appen lagrer også informasjon om hvor bildet er tatt, slik at du kan se et Google Streetview-bilde fra samme sted når du holder telefonkameraet mot bildet du har skrevet ut. Det er godt tenkt og fungerer som det skal.

Har du ikke behov for å bære med deg skriveren overalt, kan du få en mye bedre A4-skriver for den samme prisen.


 

+ Lett å ta med

+ Brukervennlig app

– Laber bildekvalitet

Konklusjon

Bærbar skriver med morsomme funksjoner, men bildekvaliteten kunne vært bedre.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Type
Dye sub
Farve el. S/H
Farge
Papirstørrelse
10 x 15 cm
Oppløsning, skriver
300 DPI
Tilkobling
Bluetooth
Mål
169 x 273 x 68 mm
Utskrift, 10 x 15 cm foto
Cirka 90 sekunder