HP Tango X er kompakt, rask og enkel i bruk

HP Tango X

Kompakt blekkskriver til hjemmebruk

av Henrik Ræder Clausen #Skriver #Hewlett Packard (HP)
8.6

Førsteinntrykket av HP Tango X er at den ser ut som alt annet enn en skriver. Den hvite boksen med avrundede hjørner har ingen knapper, ingen synlige lamper og ingen tilkoblinger, borsett fra en ledning til stikkontakten. I tillegg følger det med et kraft tekstiltrekk som gjør dingsen enda mer gåtefull.

Oppsettet skjer fra en mobilapp som oppretter den første kontakten med skriveren. Deretter er det bare å oppgi passordet til det trådløse nettverket, så får vi beskjed om at skriveren er klar til bruk. Det er imidlertid en sannhet med modifikasjoner. Først må man montere blekkpatroner og legge papir i skriveren, før den faktisk er klar. Det sier seg selv og er ikke vanskelig, men HP burde for ordens skyld sørge for å ha med disse trinnene i veiledningen.

Selv om HP Tango også fungerer som en vanlig Windows-skriver, er primærhensikten at den skal brukes fra mobile enheter. Den tilhørende appen, HP Smart, viser aktuell tilstand for skriveren. Den gjør det også mulig å skrive ut bilder og dokumenter og styre de viktigste innstillingene. Det finnes naturlig nok også delingsfunksjoner til andre apper som kan bruke skriveren. Det er også mulig å skrive ut via nettet, hvis du vil lage en utskrift mens du er ute av huset.

Og utskriftene er gode. Detaljene er skarpe og tydelige, smale linjer og negativ tekst ser ut som de skal, og fargenyanser helt ned til to prosents dekning er synlige. Bilder gjengis overbevisende med fine overganger og høy oppløsning. Det er faktisk litt for mye av det gode da fargene har noe mer enn nøytral metning, men det ser veldig bra ut.

Hastigheten er god nok, men uten å sette rekorder. A4-sider med bilder tar 20–30 sekunder hver, mens man får seks tekstsider med enkelte fargeelementer, i minuttet. Rene tekstutskrifter i svart-hvitt klarer skriveren på under seks sekunder per side, altså over 10 sider i minuttet. Bilder på 10 x 15 cm fotopapir tar rundt 80 sekunder, litt avhengig av filstørrelsen.

Skriverappen har også en skannerfunksjon, slik at du kan fotografere dokumenter direkte til utskrift. Det høres smart ut og er enkelt i bruk – men det er vanskelig å få kontroll over lyset, og mobilkameraet gir ikke en kvalitet som er i nærheten av en skikkelig skanner, selv med de best tenkelige lysforholdene. Det kan til nød brukes, men er ikke godt nok til seriøse oppgaver.

Abonnement på blekk

En spesiell mulighet ved HP Tango er at man kan abonnere på blekk til skriveren. Ved å betale et fast månedlig beløp kommer det automatisk nye blekkpatroner med posten når de gamle er i ferd med å gå tomme.

Prisene avhenger av antall sider du skriver ut – og som en bonus er det gratis å skrive ut bilder fra HPs egen telefonapp. Det er en fornuftig løsning hvis du er så strukturert at du vet hvor mye du skriver ut hver måned.


+ Uhyre diskré
+ Enkelt oppsett
+ God utskriftskvalitet
+ Praktisk blekkabonnement
– Skuffende skannerfunksjon


Nærmeste forhandler: HP.no

Konklusjon

HP Tango X er en diskré og brukervennlig skriver med god utskriftskvalitet og enkel styring. Den passer godt til hjemmekontoret.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Type
Blekkskriver
Farve el. S/H
Farge
Papirstørrelse
A4, fotopapir
Oppløsning, skriver
4800 x 1200 dpi
Oppløsning, skanner
-
Antall blekkpatroner
2
Tonerkapasitet
600/400 sider (S/H / farge)
Tilkobling
WiFi
Nettverk
WiFi 4
Mål
38.9 x 24.6 x 9.1 cm (b x d x h)
Papirskuffer
50 ark
Annet
Tekstiltrekk
Utskrift, A4-foto
30 sekunder
Utskrift, 10 x 15 cm foto
80 sekunder
Fargesider per minutt
6
S/hv-sider per minutt
10