Test av Motorola Polaroid Insta-Share Printer som gjør det mulig å skrive ut bilder direkte fra mobiltelefonen.

Motorola Polaroid Insta-Share Printer

En mobil skriver som kobles direkte til mobiltelefoner fra Motorola og skriver ut små fargebilder.

av #Skriver #Motorola
6.4

Polaroid Insta-Share er en uvanlig liten skriver. Den er nemlig en tilleggsmodul som festes magnetisk til mobiltelefoner i Motororola Z-serien. Dermed er det også mulig å skrive ut direkte fra telefonen. Den kan  altså ikke brukes med andre typer mobiltelefoner.

Utpakking og oppsett er ganske enkelt. Det er plass til 20 ark av det spesielle sinkpapiret som brukes. Det eneste man kan gjøre feil, er å legge inn papiret feil vei. Det retter man opp ved å ta det ut og legge det inn på nytt.

Skriveren festes altså til en Motorola-telefon ved hjelp av magneter, og den sitter godt. Batteriet lades opp når man lader telefonen, og har kapasitet til å skrive ut 20 bilder før det må lades igjen. Når du monterer skriveren, tilbyr telefonen seg å finne og installere den tilhørende appen, og alt er klart på noen minutter.

Appen gjør det lett å ta et bilde, etterbehandle det og skrive det ut med det samme. Pussig nok velger appen som standard å beskjære bildet. Den beslutningen vil jeg helst ta selv, ettersom det lett gir utskrifter som ikke fungerer. Skriverpapiret er på bare 7,6 x 5 centimeter, altså en firedel av et vanlig papirbilde. Sinkteknikken gjør at man ikke trenger fargepatroner, og papiret er utstyrt med en selvklebende bakside slik at man kan feste bildene hvor man vil. Billig er det likevel ikke: En pakke med 20 små ark vil komme på godt over 100 kroner.

Som med tradisjonelle Polaroid-kameraer er heller ikke bildekvaliteten på høyde med andre teknikker. Fargene virker blasse og litt tåkete, og særlig grønne nyanser virker livløse. Det fungerer, men kan ikke på noen måte måle seg med en vanlig blekkskriver.

Polaroid Insta-Share Printer er en imponerende idé, og den gjør det den skal hvis man har behov for å skrive ut små bilder på farten. Hvis størrelse og bildekvalitet er viktig, er du likevel bedre tjent med en vanlig blekkskriver.

+ Enkel i bruk
+ Integrert batteri
– Lite papirformat
– Utskriftskvaliteten

Forhandler og pris:
www.prisjakt.no/

Konklusjon

Mobilskriveren gjør det den skal, men bildekvaliteten ligger langt fra det vi er vant med fra vanlige blekkskrivere.

Spesifikasjoner

Merke
Motorola
Type
Mobilskriver
Farve el. S/H
Farge
Papirstørrelse
5,0 x 7,6 cm
Tilkobling
Motorola Motomods
Mål
15,4 x 7,4 x 2,0 cm (h x b x d)
Papirskuffer
20 ark
Annet
Batteri 500 mAh
Fargesider per minutt
2