da Vinci Junior 2.0 Mix har en skjerm med et utmerket menysystem, men vi savner muligheten til å kunne opprette tilkobling til trådløs utskrift direkte på skjermen.

XYZ da Vinci Junior 2.0 Mix

XYZ da Vinci Junior 2.0 Mix leverer fine flerfargede 3D-utskrifter, når du først har fått satt sammen skriveren.

av Christian Slot #Skriver #XYZ Printing
8.6

XYZ Da Vinci Junior 2.0 Mix er en 3D-skriver fra XYZ som leverer ganske gode 3D-utskrifter, vel å merke når den først er montert og installert.

Vi testet 3D-skriveren ganske intenst gjennom tre dager og klarte å skrive ut ti produkter, blant annet en iPad-holder, en dørstopper, eggeglass og måleskjeer til kjøkkenet – så er det behovet dekket for en stund.

Før man begynner å skrive ut, må imidlertid Da Vinci Junior 2.0 Mix settes sammen, og her oppstår de første problemene: Bildene i veiledningen, som burde inneholde en klar trinn-for-trinn-veiviser, er nemlig elendige. Hadde det ikke vært for at en av oss allerede hadde satt sammen en 3D-skriver fra XYZ, hadde vi muligens gitt opp underveis. Det er et mysterium at ikke XYZ erstatter modellbildene med enkel grafikk.

Det medfølgende programmet, XYZware, er ganske brukbart. Det er stabilt, og det går raskt å importere design som er lastet ned fra databasen til XYZ. Derimot savnet vi forklaringer på hva de forskjellige valgene i skriverprogrammet egentlig betyr – som ”brim”, ”raft” og ”support”. Vi var henvist til å bruke Google for å finne svar.

Vi gjorde en rekke forsøk der vi skrev ut små, store, enkelt- og mangefargede figurer av PLA-plast, altså råmaterialet som til slutt ender som ulike figurer.

De fleste utskriftene resulterte i et vellykket produkt der detaljene var tydelige også på små figurer.

“Mixer Mode”, som gjør det mulig å blande fargene på en figur, ga gode resultater, men det er litt irriterende at man ikke kan se en forhåndsvisning av fargene på sluttproduktet før man skriver ut.

Et par ganger skjedde det likevel at utskriften ble ødelagt etter et par minutter fordi skriveren bare flyttet den rundt på platen, litt som man gjør med en feie­kost.

Konklusjon

En ganske brukbar 3D-skriver, men ikke sats på at du klarer å montere den uten å spørre Google underveis.

Spesifikasjoner

Merke
XYZ Printing
Type
3D-skriver
Farve el. S/H
2 farger
Mål
42 x 43 x 38 cm
Annet
Maks utskriftsstørrelse: 15 x 15 x 15 cm, bruker PLA-filament, WiFi-utskrift, veier 17 kg