Du kan vælge mellem et stort udvalg af remme til Apple Watch.

Apple Watch (Series 7)

Apple Watch bugner av gode funksjoner og det er en flott smartklokke – men hvis du ikke har iPhone, bør du velge en annen klokke.

av Morten Skeldal Østergaard #Smartklokker #Apple
9.2

Hvis du allerede har en Apple Watch, er det ingen grunn til å investere i den nyeste utgaven av den dyre klokka. Designen og funksjonaliteten er nemlig stort sett den samme som klokkene i forrige generasjon.

Apple Watch Series 7 er ingen liten klokke på noen måte. Det fine med en stor klokke er at det også er plass til en stor skjerm. Samtidig har teknologien utviklet seg slik at det er blitt lettere å lage smalere kanter rundt skjermen – og det har Apple utnyttet. Hvis du har en Apple Watch Series 3 eller eldre, vil du oppdage at skjermen har blitt mye større.

Apple bruker den ekstra plassen til å gjøre tingene litt større slik at det nå er lettere å treffe knapper og menyer. Nå er det også plass til et tastatur på klokka, men ikke med norske bokstaver. Så med mindre du skal skrive tekstmeldinger på engelsk, er det ikke så relevant.

Den nye skjermen er ikke bare blitt større, kvaliteten er også blitt bedre. Det er spesielt tydelig i sollys, og urskiva er også tydelig når klokka er inaktiv. Det gjør det lettere å se hva klokka er uten å løfte armen.

Nye Apple Watch har støtte for hurtiglading – vel å merke hvis du bruker riktig Apple-lader. Hvis du bruker laderen som følger med, kan du lade 33 prosent raskere enn klokkene i forrige generasjon. Du kan raskt få litt ekstra strøm før sengetid hvis du er typen som vil bruke klokka til å holde øye med søvnen.

Batteritiden er ikke overveldende. Du kan ikke forvente å bruke klokka mer enn én dag på én lading. Vi fikk aldri mer enn ett døgn ut av batteriet. Men med større skjerm er det naturligvis tross alt en liten forbedring at klokka har like god batteritid som klokkene i forrige generasjon.

Apple Watch har en lynrask prosessor, og du kommer aldri til å vente på å starte en app eller åpne en meny. Du kan måle stort sett alle sportsaktiviteter, og det er lett å komme i gang med å bruke den. Klokka vil helt klart si ifra at du har sittet litt for lenge i sofaen. Den funksjonen kan heldigvis deaktiveres, for den kan bli ganske så irriterende!

Apple Watch fungerer fortsatt ikke med Android-telefoner, så du er avhengig av å ha en iPhone.


+ Rask prosessor

+ Godt operativsystem

– Fungerer ikke med Android

Conclusion

Apple Watch bugner av gode funksjoner og det er en flott smartklokke – men hvis du ikke har iPhone, bør du velge en annen klokke.

Spesifikasjoner

Merke
Apple
Skjermstørrelse
45 mm
Lagringsplass
32 GB
Vekt
38,8 g
Virker med
iPhone