Du kan skifte mellem et stort udvalg af urskiver på Apple Watch.

Apple Watch

På mange måter er Apple Watch den beste smartklokken som er å få kjøpt, men batteritiden er elendig.

av Morten Skeldal Østergaard #Smartklokker #Apple
8.8

Den nyeste modellen av Apple Watch er oppgradert med siste skrik innen målinger av helsedata, og klokken er fortsatt blant de beste aller beste i sitt slag.

På baksiden sitter et antall lysdioder og lysfølsomme sensorer som måler oksygennivået i blodet. Du kan ta en øyeblikksmåling når du vil, eller du kan la klokken måle nivået i bakgrunnen gjennom hele dagen. Apple Watch kan også måle pulsen og lage diagram over hjerterytmen.

I tillegg bruker klokken de mange sensorene til å registrere søvnmønsteret, slik at du blant annet kan få gode råd om når du bør legge deg. De mange helsefunksjonene betyr at Apple Watch godt kan erstatte selv de mest avanserte treningsarmbånd fra for eksempel Google-selskapet Fitbit.

Apple Watch har vært den ledende smartklokken i mange år, og det betyr at det er mange utviklere som har lagd apper til klokken. Derfor finnes det et stort utvalg av gode apper for registrering av aktiviteter som langrenn, golf, løping og sykling. Vi følte oss ikke så energiske, så vi nøyde oss med å bruke Spotify på klokken. Det var faktisk en befriende opplevelse å kunne styre den trådløse musikkavspillingen til Bluetooth-hodetelefonene med et par raske trykk på klokkeskjermen.

Vi ladet opp Apple Watch til 100 prosent og koblet fra laderen tidlig om morgenen. Da det var sengetid igjen, var batterinivået bare tolv prosent. Det var riktignok etter en dag med ganske flittig bruk av klokken der vi både hadde hørt musikk og brukt GPS. Du slipper altså å bekymre deg for at klokken skal gå tom for strøm i løpet av dagen, men du bør nok spørre deg selv om du vil ha et armbåndsur som må lades hver dag.

Det verste ved Apple Watch er likevel prisen. Det virker voldsomt å betale fra 4690 kroner for et armbåndsur man sannsynligvis bare bruker noen få år før teknologien er utdatert.


+ Mange apper

+ Gode helsefunksjoner

– Dyr

Konklusjon

På mange måter er Apple Watch den beste smartklokken som er å få kjøpt, men batteritiden er elendig.

Spesifikasjoner

Merke
Apple
Skjermstørrelse
1,78 tommer
Skjermoppløsning
448 x 368 piksler
Operativsystem
WatchOS 7.0
Minne
1 GB
Lagringsplass
32 GB
Batteritid
cirka 36 timer
Vekt
47,1 gram
Virker med
iOS