Du styrer urets menuer ved at trykke på skærmen. Knappen på siden hopper et menupunkt tilbage.

Fitbit Charge 4

Fitbit Charge 4 følger godt med på helsetilstanden og viser målingene på en oversiktlig måte i mobil-appen.

av Morten Skeldal Østergaard #Smartklokker #Fitbit
7.9

Det smarte armbåndet Fitbit Charge 4 registrerer bevegelsene dine i løpet av dagen og gir et godt bilde av hvor aktiv du er.

Armbåndet skal kobles trådløst til smarttelefonen, og sammenkoblingen mellom Charge 4 og Fitbit-appen kunne knapt vært stort enklere. Du må bare sørge for at appen er åpen den første gangen du slår på armbåndet. Deretter finner app og armbånd hverandre automatisk og utvkesler data.

Fitbit Charge 4 er diskré på håndleddet, men innhenter betydelige datamengder. Det teller blant annet alle skritt du tar og måler pulsen. Hvis du vil løpe eller gå en tur, kan du også bruke GPS-funksjonen til å registrere ruten du tar og tempoet underveis.

Skjermen er monokrom og svært lettlest. Du kan velge mellom flere visninger, slik at du for eksempel alltid kan se hvor mange skritt du har tatt så langt i løpet av dagen, hvis du føler for det. Skjermen er ikke stor, men har likevel plass til å vise både klokkeslett, dato, puls og antall skritt i samme visning.

For å spare strøm er skjermen i utgangspunktet avslått, men den slås på hvis du holder armen opp foran deg. Det virker ikke alltid, men du kan også trykke på knappen på siden av armbåndet for å slå på skjermen. Det virker likevel unødvendig å måtte bruke begge hender for å se hva klokken er.

Fitbit Charge 4 holder også øye med bevegelser og puls mens du sover, og på den måten gir den et ganske nøyaktig bilde av søvnmønsteret gjennom hele natten. Du ser både hvor lenge du har sovet og når du har vært i ulike faser av søvnsyklusen. Når du våkner, regner appen ut en vurdering av søvnkvaliteten på en skala fra 1 til 100. Dermed går det lett sport i å få best mulig søvn, og det er interessant å eksperimentere med mørklegging av rommet eller åpent kontra lukket vindu, og se hvilken effekt det har.

Telefon-appen er dessverre på engelsk, men de fleste målingene vises med et enkelt ord som sleep eller distance, så det er lett å finne ut av det selv om du ikke skulle være en kløpper i språket.


+ Mange helsemålinger

+ God søvnregistrering

– Skjermen slår seg ikke alltid på når den skal

Konklusjon

Fitbit Charge 4 følger godt med på helsetilstanden og viser målingene på en oversiktlig måte i mobil-appen.

Spesifikasjoner

Merke
Fitbit
Batteritid
7 dage, 5 timer med GPS aktiveret
Vekt
26 gram
Virker med
Android og iPhone