Fitbit Charge 5 har indbygget GPS, så du kan måle fx dine gå- eller løbeture.

Fitbit Charge 5

Fitbit Charge 5 gir deg et godt helhetsbilde av helsen din akkurat nå og gjennom lenger tid.

av Morten Skeldal Østergaard #Smartklokker #Fitbit
9.1

Charge 5 er den hittil den klart beste helsemåleren fra Googles datterselskap Fitbit.

Du glemmer ganske raskt at du har Fitbit Charge 5 på armen. Klokken er ikke så stor, og gummiremmen er myk og behagelig.

Med sine mange funksjoner og sin flotte fargeskjerm kan Charge 5 konkurrere med vanlige smartklokker. I Charge 5 kan du også selv velge utseendet til hovedskjermen, der Fitbit viser tiden og målingene. Du bare velger et nytt oppsett i Fitbits smarttelefonapp.

Skjermen har en fantastisk kontrast og kan uten problemer leses av på en løpetur i solskinn. Det er ingen knapper på Charge 5, så skjermen er den eneste muligheten til å betjene klokken. Det fungerer helt problemfritt: Du må sveipe opp eller ned, mot høyre eller venstre og velge ønsket menypunkt ved å trykke på skjermen. På den måten kan du se alle målingene på klokken eller kanskje sette i gang en stoppeklokke eller en nedtelling.

Charge 5 har en av de beste søvnmålingsfunksjonene vi har sett på en klokke. Vi hadde både Charge 5 og en konkurrerende klokke fra Withings på armen da vi la oss til å sove, og det viste seg at Fitbit-klokken var mye bedre til å registrere både når vi sovnet og våknet. Charge 5 tilbød også en mer interessant og detaljert oversikt over de ulike fasene av søvnen.

Du bruker en app på telefonen til å trekke ut måledata fra Charge 5, og her ser du at Fitbit-appen er gjennomarbeidet etter mange års utvikling. Appen gir en god og lettforståelig oversikt over det totale aktivitetsnivået ditt.

Fitbit-appen tilføyer samtidig et ekstra lag til dine daglige målinger av blant annet skritt, søvn, blodets oksygeninnhold og puls. Ved å få målingene presentert i grafer over lengre tid kan du se om helsen din utvikler seg i riktig retning.

Vi har tidligere testet forgjengeren Fitbit Charge 4, som fortsatt kan kjøpes. Du kan lese testen av Charge 4 i Testsonen på nettsiden vår.

 


+ Flott skjerm

+ God søvnmåling

+ Behagelig rem

Conclusion

Fitbit Charge 5 gir deg et godt helhetsbilde av helsen din akkurat nå og gjennom lenger tid.

Spesifikasjoner

Merke
Fitbit