Fitbit Ionic

Fitbit Ionic

Ionic er en god og ganske pen smartklokke med lang batteritid, men utvalget av apper er begrenset.

av Mathias Alsted Lund Flinck #Smartklokker #Fitbit
7.3

Nå kan du få full oversikt over treningen enten du løper, sykler eller svømmer. Fitbit-klokken Ionic er en ganske glimrende smartklokke for deg som driver med slike fysiske utskeielser, og som gjerne vil kombinere oversikten over prestasjonene med muligheten til å lese meldinger fra telefonen.

Det beste ved smartklokken er alle treningsfunksjonene som gir ganske presis informasjon om løping, sykling eller svømming ved hjelp av integrert GPS og pulsmåler.

God betjening fra klokke og telefon
Selve klokken har dessuten et ganske fint og nøytralt hus i metall, med en koksgrå rem. Det er heller ikke noe å utsette på batteritiden, og jeg klarte tre hele dager med løpeturer fra fulladet batteri ­– og en drøy dag lenger hvis jeg ikke brukte klokken under trening. Betjeningen foregår ved hjelp av tre knapper på siden og fra den berøringsfølsomme skjermen. Samspillet mellom de to måtene å styre klokke på fungerer ganske fint. Operativsystemet har bare noen få menyer, og det tar ikke mange minuttene før man har gjort seg kjent med hvordan det virker.

Under trening bruker man helst knappene, ettersom de er lettest å bruke under fart og med svette hender.

De dypereliggende innstillingene og installeringen av apper må derimot gjøres fra telefonen i en app som finnes for både iPhone og Android-telefoner. Det er lett å finne frem i telefonappen, og det er lett å velge urskive og installere apper. Det finnes mange apper å velge mellom, men jeg savner vanlige treningsapper som Endomondo og Google Maps.

+ God batteritid
+ Enkel betjening
– Viktige apper mangler

Konklusjon

Ionic er en god og ganske pen smartklokke med lang batteritid, men utvalget av apper er begrenset.

Spesifikasjoner

Merke
Fitbit
Skjermstørrelse
1,42 tommer
Operativsystem
Android Wear
Lagringsplass
2,5 GB til musikk
Batteritid
3 dager (variert bruk), 4 dager (maksimalt)
Vekt
0,05 kg
Virker med
Android, iOS
Annet
Vanntett til 50 meter, GPS, pulsmåler, Wi-Fi, Bluetooth