Nej, det er ikke en rigtig urskive, men en AMOLED-skærm med fremragende kontrast.

Huawei Watch GT 3, 46 mm

Huawei Watch GT 3 er en flott klokke av veldig god kvalitet, men det oppstår problemer når den skal kommunisere med mobiltelefonen.

av Morten Skeldal Østergaard #Smartklokker #Huawei
7.7

Huawei Watch GT 3 er en flott og gjennomarbeidet smartklokke med gode helsefunksjoner.

Utsiden av klokken og den robuste stållenken utstråler kvalitet. Du kan ta ett eller flere ledd ut av lenken uten å måtte bruke verktøy, så det tar bare noen få minutter å få klokken til å passe perfekt til håndleddet ditt.

Urkassen er av samme høye kvalitet. Det sitter to knapper på klokken. Den ene sender deg direkte til hovedskjermen, som viser en urskive du kan velge selv. Den andre knappen åpner menyen for aktivitetsmåling slik at du raskt kan komme i gang med å registrere en gå- eller sykkeltur. I tillegg til GPS-funksjon har klokken fire andre satellittjenester innebygd for å finne ut hvor du befinner deg. Dermed tar det bare noen få sekunder å opprette en forbindelse når du går ut og skal gå i gang med dagens løpetur.

GT 3 bruker Huaweis eget operativsystem, og det fungerer helt som det skal. Menyene er logisk oppbygd slik at du raskt kan finne det du leter etter ved å sveipe med fingeren over den berøringsfølsomme urskiven. Du kan for eksempel se tekstmeldinger uten å måtte ha tilgang til telefonen, og du kan motta telefonsamtaler via klokken når den har Bluetooth-forbindelse til mobiltelefonen.

Dessverre fungerer ikke samspillet med telefonen og klokken spesielt godt. Da vi første gang prøvde å koble GT 3 til en Android-telefon, dukket ikke klokken opp i listen over tilgjengelige enheter i Huaweis helseapp.

Det var først da vi hadde lastet ned en APK-fil som appen viste oss veien til, at vi kunne fullføre installeringen. APK-filer er installasjonsfiler til Android-apper som lastes ned utenom Google Play Butikk. Telefonen din vil sannsynligvis komme med alvorlige sikkerhetsadvarsler før du får lov til å installere appen. Vi testet GT 3 sammen med to Android-telefoner og en iPhone, men det var bare med Huaweis egen P30 Pro-telefon at vi helt unngikk noen former for mangler og problemer i appen.

Problemene skyldes sannsynligvis sanksjoner som den amerikanske regjeringen har innført mot Huawei, men uansett er det en stor stein i skoen hvis du bare vil komme i gang med å bruke den nye, lekre klokken. En svært kort batteritid er et stort problem for mange smartklokker. De fleste modellene har bare strøm nok til et par dager, men her skinner Watch GT 3 virkelig. Vi brukte klokken i 10 dager før vi fikk en advarsel om at batterinivået var så lavt at vi måtte lade klokken. Laderen er en kort USB-kabel med rund plate som klikkes fast bakpå GT 3 ved hjelp av magneter. Det tar mindre enn to timer å lade klokken helt.

 


+ Klokke og lenke av høy kvalitet

+ Brukervennlig operativsystem

– Problemer med telefonapp

Conclusion

Huawei Watch GT 3 er en flott klokke av veldig god kvalitet, men det oppstår problemer når den skal kommunisere med mobiltelefonen.

Spesifikasjoner

Merke
Huawei
Skjermstørrelse
1,43"
Skjermoppløsning
466 x 466 pixels
Operativsystem
HarmonyOS
Minne
32 MB
Lagringsplass
4 GB
Batteritid
Cirka 14 dager
Vekt
42,6 gram
Virker med
Android, iPhone