Der er et stort udvalg af urskiver til skærmen. Her var vi valgt en klassisk model.

Huawei Watch GT2 46 mm

Smartklokken fra Huawei kan mye mer enn å vise hva klokken er. Her får du løpeklokke, skritteller, alarm, pulsmåler og en praktisk "utvidelse" av telefonen.

av Morten Skeldal Østergaard #Smartklokker #Huawei
8.4

14 dager, fire timer og 17 minutter. Så lang tid gikk det fra vi ladet opp den nye GT2-klokken fra Huawei og til en melding på skjermen høflig ba oss om å lade den på nytt. I et gammeldags digitalt armbåndsur ville man vært ganske nedslått over en batteritid på bare to uker, men i en moderne smartklokke er det faktisk ganske bra. Batteritiden vil nok vært noe kortere hvis du er storforbruker av de mange funksjonene, men totalt sett er det likevel en klar forbedring sammenlignet med første generasjon av smarte klokker som vi testet for noen år siden.

Hovedskjermen på GT2 kan settes opp slik at den ser ut som en analog klokke med visere, men det er også et godt utvalg av andre visninger, for eksempel for å vise hvor mange skritt du har gått i løpet av dagen eller hvor mange kalorier du har forbrent.

Operativsystemet er Google Wear OS, som kommuniserer med den tilhørende appen for smarttelefoner, enten det er en Android eller en iPhone. Det er lett å finne ut av menysystemet. Fra hovedskjermen med urskiven kan du dra i fire retninger på den berøringsfølsomme skjermen for å finne funksjoner som skritteller, alarm og meldinger. På baksiden er det en pulsmåler som alltid er aktiv. Det betyr at Huawei GT2 også kan følge med på søvnmønster og stressnivå.

Skjermen er avslått det meste av tiden, og du må løfte opp armen for å se hva klokken er. Det virket dessverre ikke alltid like problemfritt under testen.


+ Mange funksjoner

+ Lang batteritid

– Ustabil tenning av skjerm

Konklusjon

Smartklokken fra Huawei kan mye mer enn å vise hva klokken er. Her får du løpeklokke, skritteller, alarm, pulsmåler og en praktisk "utvidelse" av telefonen.

Spesifikasjoner

Merke
Huawei
Skjermstørrelse
1,39 tommer
Skjermoppløsning
454 x 454 piksler
Operativsystem
Wear OS
Batteritid
2 uker
Vekt
41 gram uten rem
Virker med
Android og iOS