Lyset fra urskiven er kraftig nok til at det kan vekke deg om natten hvis du kommer til å aktivere klokken.

Samsung Galaxy Gear S3 Classic

Den nye smartklokken fra Samsung er en seriøs utfordrer til Apple Watch – hvis du finner en god grunn til å investere i en smartklokke.

av Morten Skeldal Østergaard #Smartklokker #Samsung
7.6

Samsung har etter hvert fått en del erfaring med å produsere armbåndsur med fargeskjerm og mange funksjoner – altså det vi kaller smartklokker. Den nyeste i serien heter Galaxy Gear S3 og skal ta opp kampen med Apple Watch.

Den største forskjellen på de konkurrerende klokkene er ringen som ligger rundt skjermen på Galaxy Gear S3, og som brukes til å navigere i menyene. Man kan også velge punktene direkte på den berøringsfølsomme skjermen, og det er faktisk enklere.

Hovedskjermen på Gear S3 ser ut som en tradisjonell urskive. Man kan velge mellom forskjellige urskiver slik at man for eksempel kan følge med på antall skritt man tar, eller hva klokken er et annet sted i verden. Det er en enkel sak å bytte mellom de forskjellige skivene, slik at du alltid har en som passer til den aktuelle situasjonen.

Skjermen som viser tid er bare slått på i noen sekunder av gangen for å spare strøm. Det betyr at den normalt er svart når klokken sitter på armen. Skal du se hva klokken er, må du gjøre en demonstrativ «jeg-skal-bare-se-hva-klokken-er»-bevegelse med hånden. Normalt er jeg positivt innstilt til ny elektronikk og nye løsninger, men det tok ikke lang tid før jeg savnet muligheten til å kaste et diskré skråblikk på det gode gamle armbåndsuret for å se hva klokken er, for eksempel under et kjedelig møte.

Samsung Galaxy Gear S3 er stor og tar seg best ut på et voksent håndledd. Det betyr også at det har blitt plass til en skjerm som er lett å lese og som dessuten har god kontrast. Det er aldri noe problem å se hva klokken er eller bruke de mange funksjonene, heller ikke i direkte sollys.

Klokken skal kobles sammen med en Android-telefon med operativsystem av versjon 4.4 eller nyere. Det tok bare et par minutter å laste ned den tilhørende appen og opprette forbindelse mellom telefonen og klokken.

Deretter kunne jeg både lese meldinger og ringe direkte fra klokken. Det er morsomt den første tiden, men det er tross alt ikke noen stor jobb å ta telefonen opp av lommen. Etter hvert endte jeg ofte med å gjøre det i stedet for å bruke klokken.

De mest interessante funksjonene i Galaxy Gear S3 er dem man ikke like greit kan gjøre på telefonen. Du kan for eksempel overvåke søvnmønsteret ved hjelp av den integrerte pulsmåleren og se hvor dypt og lenge du har sovet. Klokken har også integrert GPS, slik at du kan bruke Gear S3 som treningsklokke, uavhengig av telefonen.

Batteritiden er på nesten fire dager, og det er bra hvis vi sammenligner med mange andre smartklokker. Ladingen er trådløs, og det er et stort pluss at man slipper å fikle med ledninger. Det er bare å legge klokken i en liten holder. Det betyr imidlertid også at du er nødt til å ta med deg holderen hvis du har behov for å lade klokken andre steder.

Smartklokken fra Samsung er ikke noe dårlig alternativ, men som med andre smartklokker på markedet, bør du ha et spesielt behov for å ha en liten datamaskin på håndleddet.

 

+ God skjerm
+ Brukbar batteritid
+ Mange funksjoner
– Vanskelig å se hva klokken er

Finn laveste pris:

www.prisguide.no

Konklusjon

Et godt smartklokke med mange funksjoner. Et godt valg hvis du har en Android-telefon og ønsker deg en smartklokke.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Skjermstørrelse
1,3 tommer (33 mm)
Skjermoppløsning
360 x 360 piksler
Operativsystem
Tizen
Minne
768 MB
Lagringsplass
4 GB
Batteritid
3–4 dager
Vekt
59 gram
Virker med
Telefoner med Android 4.4 eller nyere
Annet
GPS