Remmen har ingen strop, men skal i stedet skubbes ind under sig selv.

Samsung Galaxy Watch 4 – 44 mm

Samsung Galaxy Watch 4 er den beste smartklokken du kan kjøpe hvis du har en Samsung-telefon.

av Morten Skeldal Østergaard #Smartklokker #Samsung
9.1

Samsungs nyeste smartklokke, Galaxy Watch 4, er blant de aller beste av denne typen klokker som finnes å kjøpe akkurat nå.

Googles Wear OS er operativsystemet i klokken, men Samsung har gjort en rekke tilpasninger som gir klokken sitt eget uttrykk. Samsung kaller det tilpassede operativsystemet One UI Watch 3. Siden operativsystemet er basert på Wear OS, har du også tilgang til å laste ned apper til Googles operativsystem, og det gir et mye bedre utvalg av apper enn i de Samsungklokkene vi har testet tidligere.

Du styrer Watch 4 ved å berøre skjermen og trykke på de to knappene på den ene siden. Klokken reagerer umiddelbart, og det er ikke vanskelig å lære seg å finne frem blant de mange funksjonene som systemet tilbyr.

Hovedskjermen kan stilles inn slik at den ser ut som en vanlig urskive, eller så kan du endre den til å vise informasjon om for eksempel antall skritt per dag eller været. De mest brukte funksjonene er lett tilgjengelige. Du sveiper bare inn mot midten av urskiven fra enten toppen, bunnen, høyre eller venstre for å få den ønskede funksjonen. Knappene brukes blant annet til å hoppe tilbake i menyen hvis du angrer på et valg.

En av de største ulempene med klokken er at den ikke fungerer med alle mobiltelefoner. Hvis du har en iPhone, kan det være en god idé å se seg om etter en annen klokke. Noen av funksjonene i Watch 4 fungerer nemlig bare med Samsungs Android-telefoner. Det gjelder blant annet måling av hjerterytme. Vi testet klokken med en OnePlus-telefon og merket faktisk ikke begrensningene så mye, så det er altså mulig å bruke klokken med andre Android-telefoner hvis du skulle få lyst til det. Vi fikk varslene fra telefonen vist på skjermen til Galaxy Watch 4 uten problemer, slik at vi slapp å måtte plukke frem mobiltelefonen.

Klokken har noen gode helsefunksjoner. Vi sjekket pulsmålerens presisjon i samarbeid med en sykepleier, og det var aldri mer enn ett hjerteslags forskjell mellom Galaxy Watch 4 og en profesjonell pulsmåler.

Den innebygde GPS-en er også nøyaktig. Vi syklet en tur på ca. 10 kilometer, og GPS-ens registrering av ruten svarte til det vi så på Google Maps på telefonen under den samme turen.

Batteritiden i Galaxy Watch 4 er utmerket. Vi fikk opptil to døgns bruk ut av klokken, men hvis du vil være på den sikre siden, må du være innstilt på å lade klokken hver dag.

De fleste modellene av Galaxy Watch 4 selges med en sporty gummirem, som også var den vi testet klokken med. Remmen føles behagelig mot armen, uansett temperatur. Hvis remmen blir skitten, er det lett å skylle den og tørke den igjen.


+ Velorganiserte funksjoner

+ Reagerer raskt

– Best med Samsungs egne telefoner

Conclusion

Samsung Galaxy Watch 4 er den beste smartklokken du kan kjøpe hvis du har en Samsung-telefon.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Skjermstørrelse
1,4 tommer
Skjermoppløsning
450 x 450 pixels
Operativsystem
Android Wear OS, One UI Watch 3
Minne
1,5 GB
Lagringsplass
16 GB
Batteritid
Cirka to døgn
Vekt
30,3 gram
Virker med
Android-telefoner