Samsung Gear Fit2

Samsung Gear Fit2 er et aktivitetsarmbånd som holder øye med trening og annen aktivitet.

av Henning Dadkhah Rasmussen #Smartklokker #Samsung
8.0

Samsung har flere intelligente armbåndsur i sortimentet, men også flere aktivitetsarmbånd som er beregnet på å måle trening og andre aktiviteter. Samsung Gear Fit2 har mange funksjoner felles med en smartklokke. Skjermen er en avlang OLED-skjerm i farger, som automatisk viser en urskive når du løfter armen. Du kan skifte mellom mange forskjellige urskiver og til og med laste ned flere. Fit2 kobles til telefonen ved hjelp av Bluetooth, og du håndterer oppsettet med appen Samsung Gear, sammen med helseappen S Health – hvis du også har en Samsung-telefon.

Ifølge produsenten skal Fit2 selv oppdage hva slags aktivitet du driver med, når du for eksempel går for å hente sykkelen, sykler en tur og deretter går igjen. Jeg klarte likevel aldri å få Fit2 til å oppdage at jeg syklet. Det er imidlertid mulig å starte aktiviteten manuelt. Batteritiden er bedre enn hos smartklokkene fra samme selskap. Jeg ladet Fit2 helt opp fredag klokken 14, og det var ikke før mandag morgen at den igjen ba om lading.

Fit2 vibrerer når det for eksempel kommer epost eller Facebook-meldinger, og det er også mulig å lese meldingene uten å bruke telefonen. Ettersom jeg har ganske mange epostkontoer og benytter en rekke sosiale nettverk, ble det raskt stressende med de evinnelige vibrasjonene – og det gjorde dessverre også at det ikke var mulig å sove med armbåndet på, selv om det også kan registrere søvnkvalitet.

Best pris finner du her.

 

Konklusjon

Med Fit2 får du bedre batteritid enn med en smartklokke, men den er dessverre ikke særlig god til å registrere aktivitetene dine.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Skjermstørrelse
1,5” berøringsfølsom Curved sAMOLED
Skjermoppløsning
216 x 432
Operativsystem
Tizen
Minne
512 MB
Lagringsplass
4 GB
Batteritid
3–4 dage (200 mAh)
Virker med
Android 4.4 og høyere
Annet
GPS, pulsmåler, akselerometer, gyroskop, barometer