Standardurskiven viser andre Suunto-brugeres aktiviteter i dit lokalområde.

Suunto 7

Suunto 7 er en fin smartklokke med mange gode funksjoner, men pulsmålingen virker ikke helt som den skal.

av Morten Skeldal Østergaard #Smartklokker #Suunto
7.7

Suunto 7 er uten tvil den beste smartklokken fra finske Suunto vi har testet så langt.

Suunto er egentlig best kjent for sine sportsklokker med selskapets eget operativsystem, men Suunto 7 bruker Googles operativsystem Wear OS, og det er først og fremst en smartklokke med funksjoner som musikkavspilling og visning av meldinger fra telefonen din. Du kan også installere apper som f.eks. Spotify selv.

Vi paret raskt Suunto 7 med et sett Bluetooth-hodetelefoner og styrte avspillingen med klokken. Hodetelefonene er nødvendige, for klokken har ikke egne høyttalere som egner seg til musikklytting.

Den store, runde skjermen er flere hakk bedre enn den på Suuntos vanlige sportsklokker. Det er en AMOLED-skjerm, som vi også kjenner fra mobiltelefoner, og det betyr blant annet veldig god kontrast. Du kan enkelt lese på skjermen utendørs i sollys. Skjermen er berøringsfølsom, og det er enkelt å betjene klokken. Det sitter også fire knapper på siden, som du kan bruke til å ta snarveien til f.eks. startskjermen med klokken.

Suunto 7 har flere digitale paneler å velge mellom, men du har også tilgang til det store utvalget i Googles Wear OS, slik at du kan få panelet til å se ut akkurat slik du vil ha det.

Skjermen slår seg selv av for å spare batteri. Hvis du sykler eller løper en tur, er det fint å kunne se tiden og distansen underveis, men skjermen tar mye strøm, og etter 40 minutter var batteriet, som var fulladet før turen, allerede nede på 80 prosent. Heldigvis er det enkelt å lade klokken, for det kommer du antakelig til å gjøre daglig. Laderen klikkes enkelt fast på baksiden av klokken, og det tar litt over en og en halv time å lade den.

Vi fikk et lite problem med pulsmåleren under testen. Den viste ikke alltid pulsen nøyaktig når vi sammenlignet den med en aktivitetsklokke fra en konkurrent og med en profesjonell pulsmåler festet rundt armen.

I motsetning til Apple Watch, som ikke fungerer med Android, fungerer operativsystemet Wear OS faktisk bra sammen med iPhone. Du kan lese meldingene dine, men Apple har blokkert muligheten for å svare på dem direkte fra klokken.

Prisen er også litt i høyeste laget når vi sammenligner med konkurrerende klokker fra f.eks. Huawei. Men skjermen er som sagt en fryd for øyet og et stort pluss ved sportsklokken.


+ God skjerm

+ Du kan installere apper

– Problemer med pulsmåling

– Høy pris

Conclusion

Suunto 7 er en fin smartklokke med mange gode funksjoner, men pulsmålingen virker ikke helt som den skal.

Spesifikasjoner

Merke
Suunto
Skjermstørrelse
1,39 tommer
Skjermoppløsning
454 x 454 pixels
Operativsystem
Wear OS
Batteritid
Cirka 30 timer
Vekt
70 gram
Virker med
iOS og Android