Test av TomTom Spark 3

TomTom Spark 3

Full oversikt over løpetreningen med utrolig effektiv GPS-klokke

av #Smartklokker #TomTom
9.2

Spark 3 er den nyeste i en serie av treningsklokker med GPS fra TomTom. Klokken er ment som en treningsassistent, men fungerer også som et vanlig aktivitetsarmbånd som registrerer skritt, aktive timer og søvnmønster.

Spark 3 er montert på en klokkerem av gummi og sitter godt på armen. Tre låser på remmen sørger for at det den sitter som støpt, også under kraftig aktivitet. Det er ingen fare for at den skal løsne.

Når GPS-funksjonen er slått på, kan Spark 3 holde det gående i hele elleve timer før den må lades. Hvis du ikke bruker GPS-funksjonen, og nøyer deg med aktivitetsfunksjoner som skritteller og lignende, kan batteriet vare i over tre uker før det må lades. I hele testperioden på cirka to uker måtte klokken lades bare én gang, mot slutten av testen.

Ladingen foregår ved å koble klokken til en pc via kabel. På pc-en kan du også installere et program som laster ned informasjon om de siste løpeturene automatisk når klokken kobles til.

Kabelen som brukes sitter til gjengjeld så godt fast i klokken at jeg trodde jeg skulle rive hele saken i filler den første gangen jeg skulle koble dem fra hverandre.

Når det gjelder bruken som løpeklokke, er Spark 3 nesten ufattelig enkel i bruk. Den fant GPS-signalet på cirka 20 sekunder, og funksjonen er blant de aller raskeste blant sammenlignbare produkter. Registreringen av selve løpingen startes med to trykk på en av navigasjonsknappene, der du også finner utrolig mange ekstrainnstillinger som løpeprogrammer, forhåndsinnstilte ruter og mye annet for mer rutinerte løpere.

Til slutt lånte vi ut klokken til en triatlet og ironman, som etter en løpetur med Spark 3 var like imponert som oss over hvor enkel og effektiv denne klokken er.

 

Forhandler og laveste pris finner du her.

+ Rask GPS

+ Lang batteritid

+ Enkel og effektiv for både begynnere og mer rutinerte brukere

– Irriterende kabel

Konklusjon

TomTom Spark 3 gjør alt en treningsklokke skal kunne, og gjør det lett tilgjengelige både for rutinerte og urutinerte løpere.

Spesifikasjoner

Merke
TomTom
Skjermstørrelse
22x25 mm
Skjermoppløsning
144x168
Lagringsplass
4 GB
Batteritid
25 dager (klokkemodus) 11 timer (GPS-modus)
Vekt
50 g