Uret styres med de to knapper og den berøringsfølsomme skærm.

Xiaomi Mi Watch

Mi Watch er ikke en fullblods smartklokke, men det er en rimelig løsning når du vil komme i gang med å måle fysiske aktiviteter.

av Morten Skeldal Østergaard #Smartklokker #Xiaomi
8.1

Xiaomi Mi Watch er en smartklokke i lavprisavdelingen. Det skinner gjennom her og der, men generelt får du en god klokke for pengene.

Skjermen er stor, og det er enkelt å lese både tidspunkt og dataene som presenteres, f.eks. puls og daglige skritt. Oppløsningen er bra nok til at urskiva er skarp og pen. Xiaomi har satset knallhardt på å få så god batteritid som mulig, og det har de også lyktes med, for klokka gikk i nesten to uker på én lading under testen vår. Til gjengjeld må du finne deg i at skjermen slår seg av etter noen få sekunder når du bruker klokka. Vi måtte aktivere skjermen flere ganger med en av knappene på siden av klokka for å kunne studere søvndataene.

Utvalget av funksjoner er begrenset fordi du ikke kan installere apper fra andre selskaper enn Xiaomi. De fleste appene som er installert på klokka fungerer heldigvis feilfritt. Vi målte et lite avvik i pulsmålingen, og søvnmåleren kunne godt finne på å oppfatte lesing i senga som lett søvn. Funksjonene for å måle aktivitetene dine fungerer ellers som de skal, og GPS-en er nøyaktig og bra på å holde kontakten med satellittene.

Det er et godt samspill mellom klokka og telefonen. Du kan se mottatte meldinger, og det er enkelt å lese dem på skjermen, men du kan ikke svare direkte fra Mi Watch. Klokka gjør seg best på et bredt håndledd, og det følger ikke med en kortere reim, som vi har sett med dyrere klokker. På et smalt håndledd kommer faktisk de to delene av den robuste reima til å ligge i to lag rundt armen.


+ Utmerket helsemåling

+ Lang batteritid

– Upresis søvnmåling

Conclusion

Mi Watch er ikke en fullblods smartklokke, men det er en rimelig løsning når du vil komme i gang med å måle fysiske aktiviteter.

Spesifikasjoner

Merke
Xiaomi
Skjermstørrelse
1,39"
Skjermoppløsning
454 x 454 pixels
Minne
1 GB
Lagringsplass
8 GB
Vekt
32 g