Asus ROG Strix Scope PBT

Asus ROG Strix Scope PBT er et av de mest gedigne tastaturene vi har testet.

av Morten Skeldal Østergaard #Tastatur #Asus
9.1

Dette nye Asus-tastaturet er et godt og seriøst verktøy hvis du likevel ikke bryr deg om fravær av lys i tastene.

Det er ellers sjelden å finne et tastatur i denne prisklassen uten millioner av fargekombinasjoner som blinker i hver eneste tast. ROG Strix Scope PBT har i stedet fått usedvanlig gode taster som er arrangert i fire forskjellige fargegrupper.

Fargevalget på tastene er ikke helt konsekvent. I gruppen av talltaster er for eksempel alle tastene lysegrå, unntatt pluss, Enter og null, men det går har jo mindre å si for funksjonaliteten.

Under tastene er det plassert mekaniske Cherry MX-brytere. De lager litt lyd når man blir ivrig med skrivingen, men er særdeles gode å skrive på. Tastene har god motstand, og du er aldri i tvil om når tastetrykket er registrert. Tastene er støpt i kraftig PBT-plast som skal være ekstra holdbar, og de har en litt ru overflate som hindrer at fingrene glir. Rammen rundt tastene består av en gedigen og solid aluminiumsplate. Tastene går nesten helt ut til kanten, og tastaturet tar ikke mer plass på skrivebordet enn høyst nødvendig.

Vi setter også pris på at Ctrl-tasten er ekstra bred. Det har gått litt på bekostning av mellomromstasten, men det gjør ikke noe. Ctrl-tasten brukes mye i skytespill, men det er også mye lettere å treffe den når du skal bruke hurtigtastkombinasjoner som Ctrl+V for å kopiere tekst og Ctrl+V for å sette den inn igjen.

ROG Strix Scope kobles til maskinen med en kraftig tekstiltrukket USB-kabel. Det er også praktisk at det er tre spor til kabelen på undersiden av tastaturet. Dermed velger du selv om du vil trekke den ut fra midten, fra høyre eller venstre side på tastaturet.

Blant F-tastene er det bare F1 til F4 som fungerer som normalt. De resterende åtte F-tastene brukes i utgangspunktet som medietaster, slik at du for eksempel kan starte og stoppe musikken med et tastetrykk eller justere volumet. Har du ikke behov for medietastene, kan du slå dem av med en hurtigtastkombinasjon.


+ Suverene taster

+ Ekstra bred Ctrl-tast

+ Spor for kabelen

Conclusion

Asus ROG Strix Scope PBT er et av de mest gedigne tastaturene vi har testet.

Spesifikasjoner

Merke
Asus
Tilkobling
USB-kabel
Antall taster
105
Lys i taster
Nei
Kabelengde
1,8 meter
Annet
440 x 137 x 39 mm