Logitech Ergo K860
Endelig et ergonomisk tastatur av høy kvalitet og med de funksjonene man forventer av et tastatur i 2020.
Bak produktnavnet Logitech Ergo K860 finner vi noe så sjeldent som et ergonomisk tastatur der tastene er delt i én gruppe for hver hånd. Vi har sett slike minst siden Microsoft lanserte sitt Natural-tastatur på 90-tallet, også fra Logitech, men de har vært få, og det har vært langt mellom dem.
I motsetning til «spilltastaturer» med bakgrunnsbelysning i alle regnbuens farger og «mekaniske» (les høye) taster med lang vandring, er dette et verktøy for deg som først og fremst skriver, som gjør det uten å se på tastaturet og som derfor gir beng i eventuell bakgrunnsbelysning. Det finnes da heller ikke på K860.
Tastaturet ligner til forveksling Microsoft Sculpt-tastaturene som kom for noen år siden, med et par viktige forskjeller: Tastene er av lavprofiltypen også her, men de har en mer presis respons og følbart bedre kvalitet. Logitech lover også en levetid på minst ti millioner tastetrykk. Det er lovende med tanke på at undertegnede i skrivende stund har slitt ut minst ett av de nevnte Microsoft-tastaturene. K860 har også to støttebein som kan felles ut for å løfte den tekstiltrukne (fastmonterte) håndleddsstøtten fra bordet. Det gir en behagelig skrivestilling enten man sitter eller står og gjør at man kan holde det gående lenge uten antydning til belastningssmerter. Det gjør det lett å komme i flytsonen.
Flere enheter – ett tastatur
Samtidig som dette er et tastatur for et skrivende publikum, har det alle de medie- og funksjonstastene vi kjenner fra andre nyere tastaturer. Alle tastene er der man forventer, og de har en fornuftig størrelse. Det betyr få tastefeil og høy skrivehastighet. Det har også en egen tast for å åpne kalkulatoren på pc eller Mac, og det har tre taster for å koble tastaturet til ulike enheter, for eksempel en Windows-pc, en Mac og et nettbrett. Det er særdeles praktisk og gjør det mulig å nøye seg med ett tastatur selv om man jobber på flere enheter. Man kan også konfigurere taster og annet i det utmerkede innstillingsprogrammet Logi Options. I dette programmet er det også mulig å samle nyere Logitech-mus og -tastaturer man måtte ha, og det er en god ting å kunne ha alt på ett sted.
Tilkobling skjer via Bluetooth eller med Logitechs Unifying-adapter (for USB). Sistnevnte er klart å foretrekke da man slipper å fikle med Bluetooth-innstillinger. Det koster alltid litt ekstra tid og irritasjon. Den trådløse tilkoblingen fungerte feilfritt under testen. Det er dessverre ingen selvfølge med trådløse tastaturer. Ergo K860 får strøm fra to AAA-batterier av engangstypen, og batteristatus indikeres med en lysdiode når man trykker på en egen batteritast. Oppladbart hadde vært fint, men batteriene er billige og skal ifølge Logitech holde i 24 måneder.
Tastene har for øvrig «nordisk» og dermed en litt rotete merking som også skal fungere for både Windows og macOS, men det venner man seg fort til og er selvsagt mindre viktig hvis man uansett ikke ser på tastene når man skriver.
Talltastene til høyre kunne imidlertid godt vært skilt ut på en separat enhet, som med Microsoft Sculpt. Det ville gjort det lettere å for eksempel ha tastaturet i fanget de gangene man vil variere sittestillingen, mens talltastene fortsatt er tilgjengelige når man trenger dem.
Til slutt skal det sies at delte tastaturer krever noe tilvenning hvis man er vant til et konvensjonelt tastatur. Skrivehastigheten og -gleden øker imidlertid raskt når du først har fått det inn i fingrene.
Logitech Ergo K860 anbefales kort sagt på det varmeste.
Find the best price
Conclusion
Et kvalitetstastatur for deg som først og fremst bruker tastaturet til å skrive, ikke spille. Det har til og med en pris som er til å leve med.
Spesifikasjoner
- Merke
- Logitech
- Tilkobling
- Trådløs via USB eller Bluetooth
- Lys i taster
- Nei
- Annet
- Ergonomisk, Logitech Flow