Logitech G815

Logitech G815 er et påkostet spilltastatur der det er gjort litt ekstra ut av designen.

av Morten Skeldal Østergaard #Tastatur #Logitech
8.4

Logitech kaller selv det nye G815-tastaturet et spilltastatur, men det det ser ikke ut som et. Hvis man ser bort fra farget lys i tastene, er nemlig designen enkel, og det er et av de laveste tastaturene vi har testet. Det rager faktisk bare 22 millimeter opp fra bordet hvis du lar være å vippe ut føttene for å heve det i bakkant. Den lave profilen gir et annerledes og elegant utseende. Det betyr også at hele baksiden av tastaturet er i kontakt med bordflaten, og dermed står det særdeles stødig.

Logitech G815 har mekaniske taster som er behagelige å skrive på. Tastene har kort vandring, men du er aldri i tvil om at tastetrykket er registrert, ettersom det ledsages av et diskré klikk. Det ville vært et virkelig godt tastatur å skrive på, hvis det ikke var for én detalj: Enter-tasten er nemlig like høy som alle de andre, og ikke dobbelt så høy, som på tastaturer flest. Skriver du uten å se på tastaturet, bør du altså være forberedt på en del slåfeil får du har fått Enter-tasten inn i fingrene. Jeg brukte G815 over en periode på tre uker og klarte aldri å venne meg helt til størrelsen på Enter-tasten. Resultatet var at mange tekstavsnitt ble avsluttet med en apostrof i stedet for et hardt linjeskift, som var meningen.

G815 er altså mest egnet som spilltastatur, og det har fem praktiske snarveistaster som du kan tilpasse etter egne ønsker. De sitter til venstre for de øvrige tastene og kan nås med lillefingeren hvis du sitter med fingrene på venstre hånd over spilltastene W, A, S og D.

Du velger fargeprofil på tastaturet ved hjelp av noen gummiaktige taster over F-tastene. Der er det også en knapp for å endre lysstyrken på bakgrunnsbelysningen. Ytterst til høyre, øverst på tastaturet, sitter den en roterende pinne som kan brukes til å justere volumet. Den er lett å nå uten å se på tastaturet, slik at du slipper å ta blikket fra det som skjer på skjermen.


+ Gode taster

+ Slank design

– Liten Enter-tast

 

Conclusion

Logitech G815 er et påkostet spilltastatur der det er gjort litt ekstra ut av designen.

Spesifikasjoner

Merke
Logitech
Tilkobling
2 x USB-kabel
Lys i taster
Ja, 16,8 mill.
Kabelengde
1,8 meter