Test av Logitech MX Keys Plus

Logitech MX Keys Plus

Et prestisjeprodukt med smart teknologi som gir en enklere hverdag.

av #Tastatur #Logitech
9.0

For oss i redaksjonen er mus og tastatur blant de viktigste verktøyene. Derfor tester vi dem ofte og gjerne, selv om mange av dem først og fremst er utviklet med tanke på spill, med mer eller mindre nyttige funksjoner – som regnbuefarget bakgrunnsbelysning.

Det slipper du her. MX Keys er riktignok et usedvanlig solid og gedigent tastatur som er frest ut av en stabil, tung og god metallplate, men det er først og fremst et tastatur for deg som skriver eller jobber med regneark. Det betyr at det har full bredde med god og naturlig avstand mellom de lave tastene. Det står bom fast på bordet og gir ikke etter om du skriver aldri så hardt. Piltaster, Home-, End- og Delete-taster sitter der de skal, og det gjør også gruppen med talltaster på høyre side. Selve tastene er av lavprofiltypen og nesten lydløse når man skriver, med en mekanisme som gir presis og god respons. De har en rund fordypning til fingertuppene og er en fryd å skrive på. Tilvenningen går raskt.

I tillegg til de vanlige tastene får du en rad med funksjonstaster for musikkavspilling og lignende samt Windows-spesifikke taster som gir enkel tilgang til skrivebordet og handlingssenteret. Over talltastaturet er det en hurtigtast som åpner kalkulatoren, og en skjermbildetast. Du må ikke installere noe eget program for å bruke MX Keys, men du bør gjøre det. Programmet Logitech Options gir utallige gode funksjoner og er særdeles brukervennlig.

Det er også mulig å pare tastaturet med opptil tre ulike enheter ved hjelp av egne hurtigtaster, merket 1, 2 og 3. Dermed kan du bruke det samme tastaturet enten du jobber med Mac, pc og/eller iPad eller et annet nettbrett. Det er særlig smart hvis du også bruker en mus med Logitechs Flow-funksjon, som gjør det mulig å flytte musepekeren fullstendig sømløst fra en enhet til en annen, gjerne med forskjellig operativsystem, hvis du også har en MX Master 3-mus, som du kan lese mer om her: https://test.komputer.no/test/mus/logitech/logitech-mx-master-3/. Det er virkelig suverent. Dessverre gjør tyngden og størrelsen at tastaturet ikke er veldig godt egnet til å være med på tur, men man kan ikke få alt. Tastene har hvit bakgrunnsbelysning, og den er smart nok til å slå seg av når tastaturet ikke er i bruk og justerer seg automatisk etter belysningen i rommet. I tillegg kan den selvsagt justeres manuelt.

Tilkoblingen skjer trådløst via Bluetooth eller Logitechs Unify-adapter, som plugges inn i en USB-port, og batteriet i tastaturet lades via USB-C. Det må man gjøre cirka hver tiende dag hvis man bruker bakgrunnsbelysningen. Gjør man ikke det, oppgir Logitech en batteritid på opptil fem måneder.

Alt er likevel ikke perfekt. Det finnes for eksempel ikke en egen Windows-tast. Det vil si: den finnes, men heter Start. Symbolene på tastene virker også litt rotete ettersom Logitech har valgt å gi plass til spesialsymboler for Apple-maskiner også skal ha plass. Det spiller ingen rolle hvis du uansett ikke ser på tastaturet når du skriver, men det er en liten skjønnhetsflekk.

Hvis du tilbringer mye tid ved tastaturet, bør det være best mulig, og i dag er Logitech MX Keys nettopp det – blant de aller beste.


+ Høy kvalitet
+ Støysvakt
+ Kan kobles til tre enheter
Forvirrende merking av tastene

Les mer om Logitech MX Keys Plus


Konklusjon

Et gedigent og svært behagelig trådløst tastatur med mange nye løsninger.

Spesifikasjoner

Merke
Logitech
Tilkobling
USB-mottaker, Bluetooth
Antall taster
109
Lys i taster
Ja
Annet
131,63 x 430,2 x 20,5 mm, 810 g