Microsoft Surface Keyboard

Microsoft Surface Keyboard

Et godt Bluetooth-tastatur for Windows.

av #Tastatur #Microsoft
8.5

Surface Keyboard ser til forveksling ut som et vanlig pc-tastatur, og det er da også, i hvert fall nesten. Det er Microsoft som står bak, så tastaturet er først og fremst beregnet på nettbrett og datamaskiner som kjører Windows. Ettersom Surface Keyboard kobles til via Bluetooth, kan det imidlertid godt brukes også til iPad og Android-brett.

Et par av hurtigtastene virker riktignok bare med Windows 10. Det gjelder for eksempel snarveien for å åpne kalkulatoren, så det er nok å leve med for de fleste. Du kan fortsatt bruke hurtigtaster til å justere både lysstyrken på skjermen og volumet i høyttalerne når du bruker tastaturet med Android og Apples iOS.

Tastaturet er i full størrelse, og tastene føles som de vi er vant til fra en bærbar pc. Det betyr at det er mulig å oppnå en brukbar skrivehastighet. Størrelsen på tastaturet betyr også at de har blitt plass til et fullt talltastatur på høyre side, og det gjør det lett å jobbe med for eksempel regneark. Overdelen er i aluminium, mens undersiden er kledd med plast og gummilister som får tastaturet til å stå stødig på bordet.

Strømmen kommer fra to AAA-batterier som er plassert i et rør bak på tastaturet. Tastaturet kan altså ikke lades opp, og batteriene må byttes når de er tomme.

Røret med batteriene løfter også tastaturet i bakkant, slik at man får en behagelig skrivestilling. Tastene har imidlertid en glatt overflate, så det er lett å føle at fingrene glir litt når man skriver.

Surface Keyboard er forholdsvis tung og er åpenbart beregnet på en fast plassering på skrivebordet. Det er altså ikke optimalt som reisetastatur.

Konklusjon

Microsofts Bluetooth-tastatur fungerer best sammen med Windows-produkter på en fast plass hjemme eller på jobben.

Spesifikasjoner

Merke
Microsoft
Tilkobling
Bluetooth
Lys i taster
Nei