Roccat Skeltr

Roccat Skeltr vil integrere telefonen i dataspillene, men lykkes dårlig.

av #Tastatur #Roccat
5.5

Roccat Skeltr er altfor dyrt i forhold til hva du får for pengene. Tastaturet koster hele 1895 kroner, først og fremst fordi det har noen kostbare funksjoner som kunne vært bedre gjennomført. Det gjør det vanskelig å anbefale et kjøp. Det gjør ikke saken bedre at tastaturet verken er behagelig å jobbe eller spille på i lengre tid av gangen. Roccat er absolutt i stand til å lage fine ting – men denne gangen har de altså bommet kraftig.

Tastene på Roccat Skeltr har gummiunderlag og er ikke mekaniske. Det betyr at de føles altfor myke, og at den gode responsen vi gjerne vil ha i tastetrykkene, mangler helt. Det gjelder selvfølgelig når man skriver, men også når man må reagere raskt i spill. Det følger med en håndleddstøtte som kan festes eller tas av etter behov, og tastaturet kan heves og senkes ved hjelp av støtteben på baksiden. Det hjelper på komforten, men ikke på de håpløse tastene.

Tvilsom telefonfunksjon
En av hovedtankene bak tastaturet er at man kan koble det til en smarttelefon ved hjelp av Bluetooth. Hensikten med det er at du slipper å strekke deg etter telefonen for å svare på anrop eller å måtte svare på tekstmeldinger midt i et krevende dataspill Du kan svare på anrop til hodesettet med et tastetrykk, eller du kan bruke tastaturet til å svare på tekstmeldinger.

Tanken er god, men hvis du har behov for å skifte mellom forskjellige apper eller tråder i tekstmeldingene, er du uansett nødt til å bruke telefonskjermen slik at du må avbryte spillet et øyeblikk. Du kan nemlig ikke bruke tastaturet til å navigere på telefonen. Det er et upraktisk system som virker lite gjennomtenkt. Det er nesten en løsning på et problem som ikke hadde eksistert hvis ikke Roccat selv hadde funnet det opp. Det er nok de færreste som ikke kan sette av tid til å svare på en viktig tekstmelding.

Egen app
Roccat har utviklet en app til smarttelefoner, som kan samarbeide med produktene dere. Med den kan man velge belysning, starte spill i en fart og holde øye med temperaturene i maskinen. Det fungerer etter planen, og dette er funksjoner som det har noe for seg å kunne styre fra telefon eller nettbrett.

Derimot synes vi det er meningsløst å gi 1895 kroner på et tastatur som Roccat Skeltr. Telefonfunksjonen er bare halvgod, og det finnes tastaturer med langt bedre taster til en mye lavere pris.

Roccat Skeltr finner du her

Konklusjon

Det er meningsløst å gi 1895 kroner for et tastatur som Roccat Skeltr. Telefonfunksjonen er lite gjennomtenkt, og det finnes vesentlig rimeligere tastaturer med mye bedre taster.

Spesifikasjoner

Merke
Roccat
Tilkobling
USB, Bluetooth
Lys i taster
Ja
Kabelengde
1.8 meter