Bakgrunnsbelysningen er skarp, men du kan dempe den i innstillingsprogrammet.

Roccat Vulcan 120 AIMO

Roccat Vulcan 120 AIMO er et effektivt og flott skriveredskap. Bare den litt for enkle håndleddsstøtten trekker ned helhetsinntrykket.

av #Tastatur #Roccat
9.1

Det ser ut som vrangen er ut, men tastaturet Roccat Vulcan 120 AIMO fungerer likevel fint. Det litt annerledes tastaturet består av en aluminiumsplate med taster på. Det gir fritt innsyn til mekanikken i tastene, noe som gir tastaturet et rått, industriaktig preg som åpenbart er inn blant spillere.

Det strømmer lys ut fra en klar plastdel under hver tast, og det gir effektiv bakgrunnsbelysning. I et vanlig tastatur kommer lyset nedenfra og opp, men i Vulcan 120 AIMO spres det til alle sider. Du kan styre mønsteret i lyset ved hjelp av innstillingsprogrammet til Roccat, og det er mange muligheter for lage fine lyseffekter, hvis du vil.

Det er lett å mistenke at Vulcan 120 AIO handler mest om utseendet, men det er faktisk også et glimrende tastatur. Tastene reagerer raskt og presist, og det føles ikke like hardt å skrive på som et mer tradisjonelt mekanisk tastatur. Du kan skrive så aggressivt du vil, tastaturet står like stødig, takket være god tyngde og ditto gummiføtter.

I det øverste høyre hjørnet er det en stor svart knapp som brukes til å regulere volumet på maskinen. Den er lett å finne uten å flytte blikket fra skjermen, og den gir akkurat passe motstand når du vrir på den for å skru lyden opp eller ned. I tillegg finnes det en rekke medietaster som du kan bruke ved å holde nede fn-tasten på tastaturet.

Det følger med en håndleddsstøtte som kan festes på tastaturet med magneter. Den sitter godt og bidrar til å gi en bedre skrivestilling hvis du er blant dem som bruker alle fingrene når du skriver, men den føles ikke like gedigen som resten tastaturet. Den består nemlig av en avlang og hard plastbit, og kan ikke sammenlignes med de myke håndleddsstøttene som følger med andre tastaturer i denne prisklassen.

Konklusjon

Roccat Vulcan 120 AIMO er et effektivt og flott skriveredskap. Bare den litt for enkle håndleddsstøtten trekker ned helhetsinntrykket.

Spesifikasjoner

Merke
Roccat
Tilkobling
Kabel
Lys i taster
Ja
Kabelengde
1,8 meter